Special

Gala GM68. Excelenţa în educaţie, premiată

144 de elevi merituoşi din Vâlcea au fost premiaţi în cadrul Galei “General Magheru 68”, desfăşurată vineri, 20 octombrie 2023, în sala mare a Teatrului „Anton Pann”.

Organizatorii, Asociaţia “General Magheru 68” Judeţul Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, au ţinut să sublinieze astfel performanţele elevilor vâlceni în cadrul concursurilor înscrise în calendarul Ministerului Educaţiei. Totodată, a fost recunoscută şi munca profesorilor îndrumători pe diverse discipline: limbi străine, religie, educaţie fizică, chimie, matematică, informatică, biologie, arte plastice, electronică, electrotehnică, muzică, istorie, geografie, limba şi literatura română etc.

O gală a valorilor

Elevi din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Păuşeşti-Otăsău, Berbeşti, Perişani, Bălceşti şi Brezoi au urcat cu emoţie pe scenă pentru a primi aprecierea meritelor şi talentului lor. Premiile au fost înmânate de reprezentanţi ai Asociaţiei General Magheru 68, ai sponsorilor şi de câştigătorii licitaţiilor organizate în cadrul „Olimpiadei de Fapte Bune” Ediţia 2023, eveniment organizat în luna februarie a acestui an cu scopul colectării unor sume consistente pentru premierea olimpicilor vâlceni. În februarie, suma rezultată din organizarea evenimentului monden a fost de peste 50.000 lei. În final, valoarea premiilor puse în joc pentru adolescenţii merituoşi ai Vâlcii a crescut, ca urmare a altor donaţii şi sponsorizări.

O implicare tot mai mare

În 2022, aceeaşi asociaţie a strâns şi oferit premii pentru elevii merituoşi din judeţ. Anul acesta, nu doar valoarea premiilor a crescut, dar şi implicarea Asociaţiei General Magheru 68 în a evidenţia cât mai bine excelenţa în învăţământul vâlcea preuniversitar.

„Fie că este vorba despre performanţe academice excepţionale, realizări artistice sau sportive, aceşti tineri au demonstrat că excelenţa este un standard care poate fi atins prin pasiune, dedicare şi muncă asiduă. Îi felicit pentru perseverenţa de care au dat dovadă în călătoria spre excelenţă, spre podiumurile olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Această gală este o bună ocazie să le reamintim că munca lor nu a trecut neobservată şi că eforturile lor nu au fost în zadar. Sunt sigur că nu a fost o călătorie uşoară. Au întâlnit obstacole, eşecuri temporare şi provocări care ar fi putut fi copleşitoare. Cu toate acestea, perseverenţa lor în faţa acestor provocări a fost cheia succesului”, a declarat, în deschiderea galei, preşedintele Asociaţiei General Magheru 68, Etius Popescu.

Sesiunea de decernare a premiilor a durat aproximativ 3 ore, timp în care atât premianţii cât şi publicul venit pentru a-i aclama s-au bucurat de excepţionalele recitaluri muzicale susţinute de elevii Alexandru Zamfir (saxofon), Ana Maria Constantinescu şi Ştefan Pârvulescu (pian), Ansamblul Violin, Anastasia Găman (canto), Călin Nechita (pian). Le-au stat alături profesorii corepetitori: Doina Arsenescu, Valentin Tuca şi Galina Nemţanu.

„Am considerat că este firesc să extindem criteriile de premiere până la nivelul menţiunilor obţinute în concursurile naţionale. Aceşti tineri elevi, chiar dacă nu au urcat pe podium, au muncit pentru a obţine menţiunile respective, iar eforturile lor trebuie să se bucure de aceeaşi apreciere din partea noastră. De asemenea, premiem şi implicarea în acţiuni civice ale elevilor vâlceni”, a completat preşedintele Asociaţiei General Magheru 68, Etius-Roland Popescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...