Politică

Declaraţie politică!

Claudia Mihaela Banu: Am semnat alături de grupul de senatori PNL pentru înfiinţarea unui Registru al Traficanţilor de Droguri

Evenimentele îngrijorătoare din ultima vreme ne-au determinat să venim cu o nouă iniţiativă legislativă pentru a întări lupta autorităţilor împotriva traficului de droguri.

✔️Vă reamintesc că anul acesta am mărit pedepsele prevăzute în Codul Penal pentru traficul de droguri de risc şi mare risc.

• Noua iniţiativă PNL se bazează pe modelul Registrului Agresorilor Sexuali şi reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Pentru a diminua consumul şi efectele nocive ale acestuia trebuie să acţionăm puternic pe linia combaterii traficului.

• Consider că înfiinţarea unui registru national automatizat cu traficanţii de droguri sau autori ai altor infracţiuni din sfera ilicitului de droguri, reprezintă o soluţie optimă în vederea asigurării prevenţiei recidivei, cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor de trafic. În acest registru electronic vor fi trecute persoanele care au comis orice tip de infracţiuni ce privesc traficul de droguri, care au pus la dispoziţie locuinţe în vederea consumului, persoane care au eliberat în fals sau fără drept reţete cu medicamente de risc.

Persoanele care vor figura în Registrul amintit vor avea mai multe obligaţii printre care prezentarea periodică la organele de poliţie pe raza cărora domiciliază sau îşi au reşedinţa, pentru a comunica acestora informaţii relevante referitoare la locul de muncă, de a furniza informaţii despre persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact, adresa unde locuiesc, anunţarea oricărei deplasări în afara localităţii de domiciliu, etc.

✔️Registrul va fi implementat de Ministerul Afacerilor Interne şi gestionat de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu.

#RegistrulTraficantilorDeDroguri

#SenatulRomâniei

Claudia Mihaela Banu, senator PNL

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...