Politică

Declaraţie politică!

Elogiu satului românesc

Atunci când în 1937 elogia în discursul de recepţie la Academie, satul românesc, Blaga recunoştea nu doar că veşnicia s-a născut la sat, ci că întreaga noastră fiinţă, naţională şi culturală, îşi trage seva din satul românesc. Păstrător de credinţă, de limbă şi de tradiţii, satul românesc este locul în care fiecare ne regăsim rădăcinile. Este locul pe care îl cinstim în fiecare zi prin faptele noastre.

Când în 2020 s-a instituit sărbătoarea naţională a satului românesc, nu am făcut decât să aducem recunoaşterea publică şi sărbătorească a respectului pe care îl purtăm fiecare originilor noastre.

Satul românesc nu este doar vatră de tradiţii, ci şi nucleu de dezvoltare, de creştere a nivelului de trai şi a confortului locuitorilor săi prin ample programe dedicate, cum este, în primul rând, Programul "Anghel Saligny".

Liberalii, cinstindu-şi tradiţiile, lucrează cu hotărâre pentru deplina modernizare a satului românesc odată cu păstrarea valorilor culturale ale comunităţilor noastre.

În calitate de Preşedinte al PNL Vâlcea, de fiu al satului românesc din Ţara Loviştei, vă chem să cinstim satul românesc şi să-i urăm un viitor pe măsura gloriosului său trecut!

Preşedinte, profesor Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...