Politică

Ştefan Ovidiu Popa: Niciun gram de cereale din Ucraina nu va fi importat în România în următoarea lună!

Niciun fermier român nu va fi afectat!

Cine a criticat în weekend Guvernul României că nu pune interdicţie la fel ca Ungaria, Polonia şi Slovacia, ar trebui să citească cu atenţie comunicatul Comisiei Europene. Acolo este pusă o condiţie: în următoarele 30 de zile Ucraina trebuie să adopte nişte legi pentru a controla exporturile de cereale. Comisia va cere statelor membre să ridice interdicţiile abia în momentul în care aceste legi sunt în vigoare şi îşi dovedesc eficienţa în prevenirea creşterii necontrolate a exporturilor de cereale.

Paragraf din comunicatul Comisiei: „Comisia Europeană se va abţine să impună orice restricţie atâta timp cât măsurile concrete ale Ucrainei sunt în vigoare şi funcţionează pe deplin.” Deci cât timp măsurile nu sunt în vigoare şi nu funcţionează pe deplin, statele afectate pot menţine interdicţiile. La fel va face cu siguranţă şi România, pentru cel puţin 30 de zile!

Mai mult, dacă Ucraina nu îşi va onora obligaţiile în acest termen, Comisia Europeană va da curs solicitării statelor afectate, ceea ce înseamnă că interdicţia de import la cerealele ucrainene se va prelungi automat până la finalul acestui an!

Ştefan Ovidiu Popa, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...