Inedit

Vâlcea, primul judeţ din România în CYBER SECURITY!

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea de luni, 18 septembrie a.c., a fost aprobată încheierea unui acord de parteneriat cu Cyber Space Academy S.R.L, în vederea realizării unei campanii de conştientizare în rândul elevilor şi studenţilor din judeţul Vâlcea cu privire la securitatea cibernetică.

Campania se va organiza în perioada octombrie 2023-iunie 2024, pe parcursul a patru sesiuni de informare, care se vor desfăşura la Sala de festivităţi a CJ Vâlcea.

Cu ocazia încheierii parteneriatului, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat suma de 50.000 lei, fonduri care să acopere costurile de instruire şi participare la toate activităţile, pentru un număr de 1.000 beneficiari (elevi/studenţi).

Activităţile propuse în cadrul campaniei de conştientizare a securităţii cibernetice se referă la:

- Cunoaşterea şi înţelegerea elementelor definitorii pe care le presupune securitatea cibernetică;
- Aprofundarea tipurilor de ameninţări cibernetice existente în mediul online şi modalitatea de combatere a acestora;

- Cunoaşterea procesului de creare şi de gestionare a parolelor, precum şi cum să prevină şi să se apere când folosesc telefonul, laptop-ul sau desktop-ul;

- Însuşirea cunoştinţelor necesare pentru protejarea datele cu caracter personal, şi în special protejarea acestora în momentul utilizării platformelor de social media.

“Suntem primul judeţ din România care desfăşoară o astfel de campanie de conştientizare a securităţii cibernetice. Pe viitor, ne dorim extinderea programului şi cu alte activităţi de pregătire şi dobândire a abilităţilor în securitatea cibernetică, astfel încât tinerii să poată să profeseze şi să acceseze, de ce nu, job-uri în acest domeniu”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...