Ultima Oră

Intervenţie de ultim moment la Transalpina Ski Resort! Alimentarea cu apă a lacului artificial, distrusă de ploi şi alunecări de teren.

Consiliul Judeţean Vâlcea alocă 180.000 lei pentru remediere

Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca în regim de urgenţă o sumă de 180.000 lei pentru a salva sezonul de ski 2023-2024 pe Domeniul schiabil Transalpina.

Suma va ajunge în bugetul primăriei Voineasa, primarul Gabriel Năstăsescu urmând să gestioneze banii şi să prezinte la finalul anului un raport detaliat al modului în care aceştia au fost cheltuiţi.

Conform datelor prezentate de edilul din Voineasa, ploile abundente din ultimele luni au dus la deterioararea sistemului de captare de pe pârâul Latoriţa, zona Muntinu, sursă de apă care alimentează lacul artificial de deasupra domeniului schiabil.

În ultimii 2 ani, sezonul de schi pe Transalpina Ski Resort a debutat aproape de începutul lunii decembrie şi pârtiile au rămas deschise până aproape de 1 mai ale anului următor.

În multe perioade însă, lipsa precipitaţiilor şi stratul subţire de zăpadă au forţat administratorii domeniului să folosească tunurile de zăpadă artificială pentru a ţine pârtiile deschise pentru turişti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...