Administraţie

Cîlea, scos incompatibil de ANI?

Graba de a se instala în fruntea Asociaţiei de dezvoltare intercomunită APA Vâlcea îl poate costa scump pe preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Ales preşedinte al ADI APA Vâlcea la începutul acestei săptămâni, Cîlea face primul pas în starea de incompatibilitate, conform ANI. Dacă în 2008, Hotârârea de Guvern 855 pentru înfiinţarea şi funcţionarea Asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, asociaţii destinate în special administrării serviciilor de apă, canal, salubriare şi iluminat public recomanda prezenţa reprezentanţilor consiliilor locale, ai consiliilor judeţene şi primarii ai oraşelor si comunelor în aceste asociaţii, situaţia pare să se fi schimbat radical din punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate. Astfel, inspectorii din cadrul ANI au declanşat deja o primă acţiune, vizate fiind trei judeţe din ţară. Reprezentanţii instituţiei susţin că se intră sub incidenţa conflictului de interese şi deturnarii de fonduri. În Hunedoara, preşedintele CJ a convocat, marţi, 22 ianuarie, toţi primarii din judeţ prezentându-le situaţia privind posibila stare de conflict de interes a tuturora. Rezolvarea a constat în înlocuirea acestora din ADI cu persoane care să nu fie afectate de o eventuală incompatibilitate.

Cîlea, recidivist la posturi de incompatibilitate

În aceeaşi zi în care în Hunedoara se stabilea demisia în grup a aleşilor locali instalaţi în diverse funcţii în Asociaţiile e dezvoltare intercomunitară, la Vâlcea, Ion Cîlea se instala confortabil în fotoliul de preşedinte al ADI APA Vâlcea, intrând singur în postura de incompatibil. Miza bătăliei pe posturile ADI APA Vâlcea o reprezintă fondurile europene alocate pentru transformarea SC Apavil SA în operator regional de apă/canal. Valoarea acestora se ridică la peste 100 milioane euro. Alături de el alţi 47 de primari din judeţ vor trebui să părăsească posturile deţine în cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunită APA Vâlcea. În 2005, pe atunci vicepreşedintele CJ Vâlcea a ocupat funcţii de conducere în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, scandalul declanşat privind tema incompatibilităţii sale şi a vicepreşedintelui Nicolae Pătru fiind tranşat în justiţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...