Actualitate

Turismul local, în creştere. 44% din români şi-au planificat concediile în destinaţii locale

Echilibrul între viaţa profesională şi timpul personal devine tot mai important pentru români, dar magia vacanţelor externe începe să pălească, în faţa costurilor crescute.

Astfel, 44% dintre respondenţii unui sondaj online spun că, anul acesta, preferă destinaţiile din ţară, iar 8% nici măcar nu au un plan pentru vacanţă.

Tot mai puţini români în vacanţe externe

Doar 20% dintre respondenţii sondajului bestjobs au declarat că vor petrece întreaga vacanţă în destinaţii externe. Alţi 28% dintre cei chestionaţi au menţionat că vor încerca să facă un mix între plajele din străinătate şi destinaţii interne, împărţind şi zilele de concediu în mai multe „porţii” de relaxare.
43% dintre respondenţi spun că, pentru vacanţa de anul acesta, vor încerca să nu cheltuiască mai mult decât în 2022, în timp ce 30% estimează că bugetul alocat va fi mai mare, iar 21% speră să aibă costuri mai mici.

În căutare de aventură şi inedit

63% dintre cei chestionaţi în cadrul sondajului au menţionat nevoia de odihnă ca principalul factor care dictează planificarea perioadelor de concediu.
Pe de altă parte, 31% se declara gata să exploreze zone necunoscută, să pornească în diverse aventuri şi să caute experienţe inedite: de la festivaluri, până la tradiţii culturale şi culinare.

August şi septembrie rămân unele dintre lunile preferate de românii care îşi fac planuri de vacanţă, aceştia considerând că perioada aceasta le oferă cele mai bune zile pentru petrecerea timpului liber departe de casă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...