Ultima Oră

Vâlcea: Tehnică revoluţionară de curăţare a sângelui!

Începând cu luna iulie a acestui an, SJU Vâlcea se regăseşte printre puţinele spitale publice din ţară care efectuează o procedură medicală deosebită, numită plasmafereză sau schimb terapeutic de plasmă.

Plasmafereza este o terapie medicală menită să îndepărteze o parte din plasma din sânge. Practic, plasma nesănătoasă este schimbată cu plasmă sănătoasă sau cu un substitut (în principal soluţie de albumină).

Aceasta tehnică este utilizată în tratamentul unui număr mare de afecţiuni, a unor boli neurologice (ex.miastenia), dar şi pentru o varietate de boli autoimune.

“Mă bucur că această procedură medicală se poate realiza, iată, şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Acest lucru se datorează cadrelor medicale tinere care şi-au dorit să lucreze în spitalul nostru şi care au putut găsi aici aparatura necesară pentru a pune în practică acele calităţi dobândite în centrele universitare în care şi-au pregătit rezidenţiatul. Am investit şi investim în sănătate, fiindcă ne dorim ca pacienţii să fie trataţi bine în spitalele noastre”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintelel Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...