Inedit

Pui de căprioară, adoptat de grăniceri

„Rudolf”, găsit pe Clisura Dunării cu picioarele rupte, a devenit mascota poliţiştilor de frontieră mehedinţeni după ce a fost salvat şi îngrijit

Puiul de căprioară botezat „Rudolf” este cazat acum şi se bucură de hrană şi răsfăţ într-o sală improvizată a cabinetului veterinar din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova-Mehedinţi. Poliţiştii îi aduc zilnic mere, pere, muguri de pom şi lucernă. Când a fost adus cu picioarele din faţă rupte poliţistele de frontieră Alina Daia şi Elena Miloşescu au chemat imediat medicul veterinar Adriana Ghiocel. Puiul rănit a primit imediat îngrijirile medicale necesare, i s-au dat antibiotice, calciu şi glucoză şi i s-au pus atele la picioarele din faţă. După circa 4 zile starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit. Şi pentru că a început să devină pe zi ce trece şi mai blând poliţiştii de frontieră cred că „Rudolf” nu s-ar mai putea adapta în habitatul natural. De aceea ei consideră că cel mai bine pentru el ar fi să fie dat mai târziu către o grădină zoologică.

Căzuse de pe viaduct

Poliţiştii îi aduc zilnic mere, pere, muguri de pom şi lucernă.

Potrivit IJPF Mehedinţi, puiul de căprioară, în vârstă de un an, a fost salvat şi este îngrijit de poliţiştii de frontieră orşoveni după ce s-a accidentat căzând în zona Viaductului Târziului din apropierea localitaţii Vârciorova pe Clisura Dunării, în judeţul Mehedinţi. La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră orşoveni au fost sesizaţi de doi tineri despre existenţa unui pui de căprioară lovit şi accidentat prin cădere în apropierea Viaductului Târziului de pe Drumul European 70, între localităţile Orşova şi Vârciorova. O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova s-a deplasat la locul unde se afla puiul de căprioară rănit, l-a ridicat şi l-a transportat în condiţii de siguranţă la sediul subunităţii, solicitând ajutorul unui medic veterinar şi informând Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor. „Având în vedere situaţia creată şi observând cum este îngrijit, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Mehedinţi au fost de acord ca puiul de căprioară să rămână în grija poliţiştilor de frontieră orşoveni până la vindecare.Cu sprijinul unui medic veterinar din municipiul Orşova, poliţiştii de frontieră i-au asigurat puiului de căprioară întreaga medicamentaţie necesară, cât şi hrana zilnică”, a declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...