Inedit

Câinele taximetrist al Râmnicului

Câinele Florică însoţeşte maşina unui taximetrist din oraş în toate cursele zilnice ale acestuia

Îl chema Florică şi e un patruped fără pedigree, dar căruia îi plac mult taxiurile. Atât de mult încât însoţeşte unul în toate cursele pe care le face în oraşul Râmnicu Vâlcea. De fapt e ataşat de proprietarul taximetrului pe care nu l-ar lăsa să plece niciodată singur cu maşina, chiar dacă asta înseamnă să alerge cât e ziua de lungă pe lângă taxi. Fie frig, fie caniculă, de doi ani, Florică e „taximetrist” pe patru picioare.

Un câine devotat

Câinele Florică e vedetă printre taximetriştii din Vâlcea. Şi nea Ion Iordache, taximetristul, e celebru de când însoţitor în toate cursele îi e prietenul patruped. Nu a reuşit să scape de el nici când şi-a schimbat maşina, semn că prietenia dintre ei e una trainică. „Nu poate să scape de el, e peste tot cu el în oraş. Şi noi, cei de la bloc îi mai dăm să mănânce. Ne iubeşte, dar când mă vede că intru în taxi dă să mă muşte. Nu mă lasă! Şi-a schimbat şi maşina, dar tot se ţine după el. Dacă nu îl vede aici, îl aşteaptă. Nu e câinele lui, dar îl aşteptă până vine”, ne povesteşte o vecină a taximetristului. Pe clienţi nu îi latră, decât dacă se apropie de taximetru atunci când nu e stăpânul.

Lucrează cot la cot cu taximetristul, chiar dacă asta înseamnă să alerge zilnic aproape 30 de kilometri pe lângă taxi.

Prietenie pe muchie… de stradă

Pe Florică nu-i greu să-l găseşti prin oraş. Îl zăreşti alergând în stânga maşinii, aproape de colegul de serviciu. Nu se îndepărtează niciodată prea mult de taximetru. Lucrează cot la cot cu taximetristul, chiar dacă asta înseamnă să alerge zilnic aproape 30 de kilometri pe lângă taxi. Nu se teme de nimic. Nici măcar de celelalte maşini care trec razant pe lângă el. „Asta înseamnă ataşamentul faţă de stăpân!!!... Se ţine după mine oriunde aş merge. Cam 25-30 de kilometri face în fiecare zi după mine. Aleargă cam cu 30-40 de kilometri pe oră. În fiecare dimineaţă îi dau să mănânce că altfel nu ar putea să se ţină după maşină toată ziua. E foarte ataşat de mine. Cum mă vede dimineaţa.. e primul care mă întâmpină. Am încercat să îl îndepărtez, dar nu se poate. Nu vrea să renunţe aşa că se ţine mereu după mine”, ne spune taximetristul.
De fapt, taximetria e ca un job pentru câinele Florică. Seara, după ce nea Ion Iordache se întoarce acasă, şi Florică merge la stăpânii lui, o familie de la marginea oraşului. Dimineaţa începe însă o nouă zi de lucru…

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...