Ultima Oră

Sezonul estival aduce aglomeraţia în aeroporturi. Se preferă city break-urile

64% dintre români declară că au deja planuri pentru vacanţa de vară, conform celui mai recent studiu Vola.ro. Va fi o vară care va aglomera aeroporturile, susţin analiştii platformei de rezervări, şi fenomenul va fi remarcat mai ales în perioada weekend-urilor.

Aceasta şi pentru că mulţi dintre turiştii români optează pentru varianta city break, în locul sejururilor mai lungi.

Mai multe excursii scurte

Mai mult de jumătate dintre respondenti (55.9%) îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferinţelor români. La polul opus, 40.9% dintre respondenţi au votat opţiunea unui concediu prelungit.

Cât despre luna aleasă pentru vacanţă, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29.6% dintre respondenţi au ales această opţiune), mai ales că, în mod tradiţional, preţurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puţin preferată, cu 19.9% dintre voturi, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.

Domină destinaţiile europene

În ceea ce priveşte destinaţiile pentru această vară, destinaţiile europene rămân şi anul acesta în topul preferinţelor românilor (78% dintre turişti spun că vor alege din nou destinaţiile europene în acest sezon). Există, însă, un interes crescut şi pentru zonele non-europene: 14.7% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa în afara continentului, ţări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opţiuni populare în rândul românilor.

Bineînţeles, nici România nu a fost uitată: 7.3% dintre români vor alege destinaţiile interne pentru concediul de vară.

Planuri diverse

Chiar dacă sunt cu gândul la vacanţă, românii sunt într-o mare măsură prudenţi în ceea ce priveşte rezervarea unor sejururi, fie ele şi scurte, cu câteva luni bune înainte.

64.5% dintre ei susţin că au planuri pentru vacanţă în următoarele 3 luni, 28.2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.

Cei mai mulţi susţin că preferă să îşi rezerve concediul cu 60-45 de zile înainte (60.2%) sau cu mai puţin de o lună înainte înainte (24.5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanţa, avantajul este că se pot bucura de preţuri relativ bune la biletele de avion, dar şi de o varietate mai mare privind destinaţiile din care pot alege.

În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă, 56.7% dintre respondenţi îşi rezervă vacanţa prin intermediul site-urilor de booking, 30.1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13.2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport şi cazare.

Atunci când vine vorba despre factorii pe care îi iau în considerare când aleg destinaţia de vacanţă, criteriile votate de români sunt următoarele: să găsească preţuri avantajoase la biletele de avion (44.6%), să fie o destinaţie în care nu au mai fost (38.4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16.4%).

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte compania în care vor călători, respondenţii au ales variante multiple: 53% dintre participanţi spun că vor merge în vacanţă alături de partener/ă, 48.9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10.8% au ales opţiunea de a călători şi singuri.

Avionul, mijlocul de transport preferat

Avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară, votat de 88.7% dintre respondenţi. Bugetul de călătorie pe care aceştia sunt dispuşi să îl aloce transportului către destinaţia visată este de 100-300 euro pentru 53% dintre respondenţi, până în 100 euro pentru 36% dintre turiştii români, în vreme ce restul de 11% pun la bătaie până la 1000 euro pentru a ajunge în diverse destinaţii exotice.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...