Politică

PNL: Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pe care Guvernul României îl va acorda dezvoltatorilor de medii de stocare a energiei obţinute din surse regenerabile

Sprijinul are o valoare totală de 103 milioane euro, compus din aproape 80 milioane euro provenite din PNRR şi fonduri de la bugetul de stat.

Scopul schemei de ajutor este integrarea mai eficientă în sistemul naţional a electricităţii provenite din panouri fotovoltaice şi eoliene. Pentru a se evita dezechilibrele din reţea, energia va fi stocată în echipamente care pot să suporte intrările şi ieşirile majore de electricitate, dar să şi aibă o capacitate mare de înmagazinare.

Beneficiarii vor primi cel mult 167.000 euro pentru 1 MWh instalat şi maxim 15 milioane euro per centru de stocare. Proiectele care se califică vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 şi trebuie să fie funcţionale până la finalul anului 2025. Potrivit Comisiei Europene, propunerea românească este necesară accelerării investiţiilor în unităţile de stocare a electricităţii şi contribuie la obiectivele europene ale tranziţiei verzi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...