Administraţie

Mai multe proiecte prin PNRR aprobate la Muereasca

Aflată atât la marginea Râmnicului cât şi bazinul Călimăneştiului, legându-se pe un drum monahal străvechi, comuna Muereasca se străduie să obţină un statut de zonă de destinaţie rezidenţială şi să faciliteze accesul turistic religios pentru pelerinii care doresc să viziteze singura mănăstire athonită din România.

Considerată drept Răşinarii Vâlcii, comuna este una care s-a schimbat mult în ultimii ani, având o cale de acces rutieră execelentă care duce la obiectivul religios amintit şi, important de subliniat, în Muereasca se construieşte. Şi e vorba de o infuzie de bucureşteni mulţi care aleg liniştea acestei comune submontane pentru a avea o locuinţă de vacanţă sau un un loc unde să se retragă la pensie.

Cu venituri de aproximativ 300 de mii lei, administraţia consideră că în următorii ani, acestea se vor dubla dacă nu chiar mai mult, având în vedere interesul pentru această zonă. Mai ales că se învecinează cu una din comunele vâlcene, Bujoreni, care se află pe podiumul localităţilor dezvoltate ale Vâlcii.

La nivel de proiecte imediate, prin PNRR urmează să fie dotate toate unităţile şcolare din localitate cu mobilier nou, table inteligente precum şi amenajarea unui cabinet de psihologie. Şi laboratoare de informatică dar şi dotarea sălii de sport.

Primăria Muereasca intenţionează să realizeze un parc fotovoltaic pe o suprafaţă de 1 hectar, necesar asigurării costurilor cu energia electrică a instituţiilor publice. Şi tot prin PNRR, comuna Muereasca urmează să adere la ADI Transport, reţeaua metropolitană de transport.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...