Ultima Oră

Şeful Poliţiei Olt nu s-a decis încă dacă părăseşte instituţia

Şeful Poliţiei Olt, comisar-şef Ion Voicu, cercetat disciplinar şi aflat în concediu medical, a declarat că în următoarele zile va decide dacă va mai rămâne sau nu în Poliţie. Comisarul-şef Ion Voicu a făcut aceste declaraţii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde a fost citat la audieri în calitate de făptuitor în cazul poliţistei Melania Renghea.
Întrebat de jurnalişti despre declaraţiile făcute la adresa sa de către ministrul de Interne, Radu Stroe, şeful IPJ Olt a răspuns: "Nu comentez ce a zis domnul ministru, eu oricum vreau să aştept două-trei zile şi să decid dacă mai rămân în Poliţie. Oricum, domnul ministru a zis că are nevoie de profesionişti şi văd dacă ar mai fi nevoie de mine şi voi lua o decizie şi în funcţie şi de starea mea de sănătate".

Reclamanta violului este din Vâlcea

Comisarul-şef Voicu susţine că nu ar putea nici măcar să o recunoască pe poliţista care susţine că a fost violată în mai multe rânduri de şefii ei, dar că a intervenit în câteva cazuri pentru a o detaşa în diverse secţii de poliţie. "Nu o cunosc pe fata asta. Dacă o văd între mai multe poliţiste nu o recunosc. Am văzut-o la televizor, am avut de-a face cu ea de două ori. O dată când s-a mutat şi atunci a venit cu tatăl ei, un fost rezervist la pompieri şi am aprobat mutarea de la Vâlcea la Olt pentru a-şi reîntregi familia. O doua oară a adus altcineva raportul ei la mine în birou şi a cerut mutarea de la Balş la Găneasa, la secţia Brâncoveni, tot pentru reîntregirea familiei, pentru că era căsătorită, avea şi un copil şi voia să fie mai aproape de casă", a explicat Voicu.
În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.Şeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat că în cuprinsul plângerii depuse de poliţistă sunt menţionate nume de la vârful Poliţiei Olt.
Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...