Opinii

 

Să se dea dom’le USR la toată lumea! Dacă era Dan Barna preşedinte…

Nici nu prea ştiu cum să încep textul ăsta, care s-ar vrea şi editorial. Pe de o parte, am o formaţiune politică în vizor, care a venit să îşi umfle umpique muşchi, licheni şi toate celălalte prin urbea noastră prăfuită şi decrepită, pe de alta, nici eu (sau Io) nu prea mai calc atât de des prin oraşul domniei mele.

Clasic, şi aproape academic, povestea vine cam aşa: un personaj politic, cu rang, demnitate alocată măcar din bani publici, mai tot timpul prezent cu revolta opozantului pe ecrane TV şi bun propagandist de partid, a poposit direct din tabăra USR punct Bucureşti prin Râmnic.

Motivul: o mini-tabără de partid, city-break sau ceva de genul, pentru 200 de oameni implicaţi într-o acţiune de rebranding a formaţiunii politice şi oleacă de motiv de a plusa cu o bătaie de pumn în piept în faţa presei locale. A fost frumos, elegant, aproape ok şi ni s-a şi comunicat faptul că cei 200 de lipitori de afişe USR punct se reunesc la Vâlcea pentru că era mai ieftin, motiv care ne-a umplut pe toţi cei prezenţi de mândrie locală.

Între timp, respectându-ne rolul de formatori de opinie, i-am anunţat şi pe ceilalţi aleşi locali USR din judeţ de eveniment. Unii au şi mulţumit pentru această măreaţă ocazie din care au fost săriţi din schema de partid şi totul s-a derulat pe repede înainte, aşa cum se întâmplă de obicei cu USR.

Acum, că tot vorbim de o formaţiune care a reuşit să îşi treacă în nemurirea uitării inclusiv fondatorul, recte Nicuşor Dan, o ocazie de decapitare politică nu trebuia ratată, drept pentru care 2 consilieri locali din Râmnicu Vâlcea au fost trimişi la plimbare pentru a celebra aşa cum se cuvine acest moment festiv în istoria unui partid recent înfiinţat.

Mai că mi-a plăcut! Atâtea critici constructive ridicate din nimic şi ferocitate demagogică, cu ritm cadenţat de rostire a crezului de partid, în care tot restul Universului e de vină, eu nu am mai văzut de decenii bune.

În rest, a fost frumos ca la un început de weekend, cu circ plictisitor în care s-a menţionat că începe weekendul şi trebuie să fim rapizi în pus de întrebări faţă de oamenii care ne-au chemat să ne spună nimic. S-a precizat, în treacăt, că drumul expres Piteşti-Râmnicu Vâlcea nu este drum expres ci doar cale rutieră Regio, pentru că e actuala Putere de vină că nu a făcut un studiu de trafic şi încă unul de impact economico-social pe zonă, dar că nu l-a făcut nici ministru USR Drulă.

Ştim deja că există grave probleme la execuţia lucrărilor pe lotul VI al autostrăzii Piteşti-Sibiu, dar „comme d’habitude” nu se menţionează şi al cui verişor gestionează o firmă de consultanţă trasă pe dreapta după scoaterea USR din arcul guvernamental. Sau câte altele au fost „presărate” pe proiecte publice iniţiate în ianuarie – iunie 2021 şi care abia intră la finanţare.

Poate mai erau de pomenit „performanţele” de a creiona loturi de autostradă cu puncte de intervenţie SMURD şi Ambulanţă plasate la vreo 60-70 km distanţă de traseele rutiere respective, dar nici noi nu am apucat să întrebăm şi nici ei nu ar fi răspuns.

Per total, a fost un final de săptămână liniştit, cu menţiuni de genul: un spital public din Vâlcea era pe punctul să fie închis astă toamnă. Nu a fost, dar nici nu s-a schimbat ceva. Mai sunt vreo 320 milioane euro care ar sta să poposească în judeţ în cadrul POIM apă/canal, dar nici acolo nu avem mari şanşe de a realiza proiecte care să sară de 20% din această sumă, dar astea sunt chestiuni pe care nu le-am aflat de la USR.

Pe final, mă tot întreb: Băi nene, bă, da ‘dacă era Dan Barna preşedinte? Pfffuoaaa!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...