La Ţară

2013, an de bun augur pentru Lădeşti

Primarul Lixandru a demarat o serie de investiţii de amploare în infrastructura comunei vâlcene

La doar şase luni de la preluarea mandatului, primarul comunei Lădeşti, liberalul Ion Lixandru, a dat startul unei serii de investiţii de amploare în comuna pe care o păstoreşte. 99% din locuinţele din Lădeşti vor beneficia în acest an de reţeaua de alimentare cu apă, licitaţia pentru ultimii opt kilometri de reţea urmând să fie organizată pe 24 ianuarie. „Vor mai rămâne câteva case izolate care nu vor fi alimentate cu apă, dar în proporţie de 99% locuitorii comunei Lădeşti vor beneficia de alimentarea cu apă”, afirmă primarul Ion Lixandru.

Program amplu de investiţii

Ultimii opt kilometri ai reţelei de alimentare cu apă din Lădeşti vor fi realizaţi în acest an, după ce primăria comunei vâlcene a primit undă verde pentru finanţarea acestui proiect. „Proiectul atinge valoarea de 800.000 lei şi reprezintă un punct important din agenda de lucru a noastră. În 99% din locuinţele de pe raza comunei vom avea apă potabilă. Din păcate, nu pot să anunţ deocamdată şi continuarea proiectului de canalizare de pe raza comunei, dar am speranţe că vom primi avizul de la Ministerul Mediului şi vom beneficia de finanţare în cursul acestui an”, declară primarul Lixandru.

6 kilometri de drum vor fi reabilitaţi

"Vor mai rămâne câteva case izolate care nu vor fi alimentate cu apă, dar în proporţie de 99% locuitorii comunei Lădeşti vor beneficia de alimentarea cu apă.", Ion Lixandru, primar Lădeşti - Vâlcea

Doar vremea de afară întârzie execuţia celor 6,1 kilometri de drum de pe raza comunei Lădeşti, după ce în decembrie primăria comunei a scos la licitaţie lucrarea care se întinde în satele Lădeşti, Măldăreşti, Chiriceşti, Cermegeşti, Ciumagi, Găgeni, Păsculeşti. „Sunt drumuri din comună care fac legătura corpurilor de sate cu drumul naţional DN65 C Horezu – Craiova. Lucrările nu au demarat încă, aşteptăm să vină primăvara, dar sunt mulţumit că am reuşit să obţin fondurile pentru acest obiectiv investiţional”, mai spune Ion Lixandru. Conform proiectului, modernizarea reţelei de drumuri din Lădeşti va include sporirea capacităţii portante a sistemului rutier, aducerea drumului la o stare tehnică corespunzătoare desfăşurării circulaţiei în condiţii de confort şi siguranţă deplină şi menţinerea unei stări de ordine, curăţenie şi aspect estetic plăcut. Valoarea totală a investiţiei în drumurile din Lădeşti se ridică la 3,6 milioane lei.

Bază sportivă modernă

După ce, vreme de câţiva ani, Primăria comunei Lădeşti a aşteptat ca patronul echipei de fotbal Ghecon, deputatul Constantin Mazilu, să construiască o bază sportivă pe terenul ce i-a fost pus la dispoziţie, primarul Lixandru nu are de gând să lase lucrurile să treneze. „Va trebui să port zilele acestea o discuţie cu domnul Mazilu. În acest an vreau ca lucrările la baza sportivă să demareze, indiferent că le va iniţia dânsul sau o vom face noi. În cazul în care investiţia va fi realizată de Constantin Mazilu, noi nu vom mai scoate un ban de la bugetul local, i-am pus deja la dispoziţie terenul. Dacă proiectul dânsului nu mai este de actualitate, va trebui să vedem de unde putem obţine cele 6-7 miliarde lei vechi pentru a construi o bază sportivă modernă”, a declarat alesul din Lădeşti. Terenul pus la dispoziţia lui Mazilu se află în imediata vecinătate a târgului săptămânal din comună, dar până în prezent nu s-au executat lucrări pentru demararea investiţiei promise de deputatul UNPR.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...