Reportaj

Revelion în creierii munţilor pentru 12 tineri dornici de aventură

Pasiunea de drumeţii montane i-a făcut pe câţiva craioveni să serbeze trecerea în noul an pe crestele munţilor din Gorj

Sărbătorile de iarnă au fost pentru toată lumea un mare prilej de relaxare. Petreceri peste petreceri, restaurante, vizite la prieteni şi tot tacâmul. Nu la fel s-a întâmplat şi în cazul Georgianei Busuioceanu, profesoară la Liceul Constantin Brâncuşi. Fire nestatornică, iubitoare de nou şi dornică să exploreze noi ţinuturi, aceasta a decis împreună cu o gaşcă formată din 12 persoane să transforme Revelionul în ceva special. Cum locaţiile erau deja ocupate iar lor nu prea le plăcea în locuri populate, şi-au ales ca locaţie o cabană cât mai depărtată de civilizaţie, undeva în Pasul Vâlcan din judeţul Gorj. „Vacanţa noastră a început de pe 29 decembrie 2012, când am plecat o parte din Craiova, ne-am întâlnit cu ceilalţi în Târgu Jiu şi împreună am ajuns spre seară în Pasul Vâlcan. Acolo am stat 4 nopţi şi ne-am întors anul următor, pe 2 ianuarie 2013”, ne-a explicat Georgiana Busuioceanu.

Pasiune şi relaxare

Experienţa a fost benefică, peripeţiile şi drumeţiile nelipsind. Nici nu se putea altfel, dacă stăm să ne gândim ca profesoara Georgiana Busuioceanu practică alpinismul şi este membră în clubul de speologie Vulcan din Craiova. Cum muntele este parte integrată din viaţa ei, aceasta a făcut totul pentru a-şi convinge gaşca să petreacă alături de ea la munte. „Alături de Cristina, Costi, Ramona, Ilie, Irina, Liviu, Andreea, Ionuţ, Loredana, Cristi şi Sorin am petrecut un Revelion minunat. Cu toţii suntem iubitori de munte. Adunaţi din diferite oraşe: Craiova, Bucureşti, Petroşani şi Tg. Jiu am decis să mergem la munte şi am plecat. O parte din ei sunt colegi de liceu sau faculate, pe o parte i-am întâlnit pe cărări de munte. Toţi suntem angajaţi şi avem meserii diferite, însă avem ca principal punct comun, aşa cum am mai zis, pasiunea pentru munte. Nu ne pare rău, pentru că am învăţat că lucrurile cele mai frumoase se întâmplă atunci când nu te aştepţi”, a mai declarat Georgiana Busuioceanu.

Decizie dificilă

Nu va gândiţi că decizia de a merge în pasul Vulcan a fost una uşoară pentru grup. Alegerea a venit după mai multe discuţii. „Ne doream să petrecem Revelionul la munte, cum facem de obicei, aşa că ne-am hotărât, ce-i drept cam târziu, să alegem dintre puţinele variante rămase, Pasul Vâlcan. Iniţial ne-am dorit să mergem la Cabana Bârcaciu din Munţii Făgăraş, dar câţiva dintre noi şi-au dorit să fie cât mai aproape de casă, fără riscuri de a rămâne înzăpeziţi, deoarece trebuiau să se întoarcă repede şi sigur pentru serviciu. Locul a fost o soluţie mulţumitoare pentru toată lumea: am fost aproape de pârtiile de schi, se putea ajunge relativ uşor la Straja sau la Rusu, am avut posibilitatea să facem drumeţii prin împrejurimi şi cabana a fost într-o zonă ceva mai sălbatică. Am reuşit să îmbinăm toate dorinţele fără a ne asuma riscuri prea mari”, a mai declarat Georgiana Busuioceanu.

"Muntele ne-a facut să ne împrietenim şi este ceea ce ne leagă cel mai mult. Deşi avem preocupări diferite, ne-am regăsit în excursiile şi activităţile montane.", Georgiana Busuioceanu

Muntele, mereu un mare necunoscut

Dacă pentru mulţi marea este cel mai frumos loc, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre drumeţii noştri. Locurile cât mai virgine sunt pentru ei motiv de bucurie. Îi incită să descopere necunoscutul şi să ajungă acolo unde nu credeau că pot ajunge.
„Muntele este întodeauna o provocare, un prilej de a-ţi depăşi limitele, privelişti şi locuri interesante, oameni noi, experienţe plăcute, un altfel de a-ţi petrece timpul liber, de a te relaxa, profitând de tot ce poate natura să îţi ofere mai bun. Muntele ne-a făcut să ne împrietenim şi este ceea ce ne leagă cel mai mult. Deşi avem preocupări diferite, ne-am regăsit în excursiile şi activităţile montane”, a declarat Georgiana Busuioceanu, mândră de prietenii descoperiţi în cărările muntoase din împrejurimile Olteniei şi nu numai.

Întotdeauna altă locaţie

Căutarea de nou este pentru mulţi dintre ei un hobby de care nu se pot despărţi. Aşa au ajuns să facă Revelionul în această zonă, o zonă nouă pentru ei, care le-a conferit şansa de a împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: să fie împreună de Revelion într-o zonă nouă. „A fost pentru prima dată cand ne-am petrecut sărbătorile aici pentru toţi din grup şi toţi am fost mulţumiţi de alegerea făcută. De obicei ne place să descoperim locuri noi şi interesante, căutăm mereu altceva. Din meniul de Revelion nu a lipsit nimic. Am avut tot ceea ce ne-am dorit şi pot spune că Revelionul ne-a găsit afară, la minus câteva grade luaţi de gât şi numărând secundele până la trecea în noul an”, a mai povestit Georgiana Busuioceanu.
Pasiunea pentru munte o are de când era mică. Îi place să fie tot timpul la înălţime şi iubeşte adrenalina. „Nesiguranţa şi pericolul se văd altfel de pe stânca unui munte, atunci când stai şi priveşti în gol de la 2.000 de metri altitudine. Simţi că eşti deasupra tuturor, iar această senzaţie nu se poate compara cu nimic. Am această pasiune de când mă ştiu. Când eram mică mergeam împreună cu familia şi dintotdeauna muntele a fost un loc unde îmi doream să ajung cât mai des, pe care vroiam să îl descopăr cât mai mult şi să îl împărtăşesc cu cei apropiaţi mie”, a mai spus Georgiana Busuioceanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.01.2013 - 22:40cristina:Dintotdeauna am iubit muntele,dar nu m-am gandit sa-mi petrec noaptea dintre ani in varful muntelui.Deja mi-am facut planul,anul viitor ,la cumpana dintre ani,ma voi afla acolo !

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...