Sport

Minunata echipă de handbal SCM Râmnicu Vâlcea

EHF European League Women este competiţia anuală în care handbalul feminin din Europa străluceşte în fiecare an la cotele cele mai înalte ale acestui sport. Federaţia Europeană de Handbal (EHF) organizează Liga europeană din 1981. Handbalul vâlcean a cucerit acest trofeu în 1984 şi 1989 prin Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cea care continuă astăzi drumul îndrăzneţ al handbalistelor vâlcene în plan european este SCM Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă, 4 februarie 2023, în sala Traian din municipiul nostru s-au confruntat SCM Râmnicu Vâlcea şi Thüringer Handball Club din Germania.

A fost un meci extrem de disputat, cu întoarceri spectaculoase de scor şi avansuri considerabile anulate de jocul foarte bun al adversarelor.

SCM Râmnicu Vâlcea a intrat pe teren fără patru dintre titulare şi a rezistat cu greu asalturilor germane de pe semicerc. Thüringer Handball Club a condus la un moment dat cu cinci goluri. SCM Râmnicu Vâlcea a anulat acest avans şi putea câştiga pe final, când a condus pe tabela de marcaj. Thüringer Handball Club a egalat în ultimele secunde şi meciul s-a încheiat la acel scor, 32-32. Pentru vâlcence au înscris Asma Elghaoui 12 goluri, Asuka Fujita 6, Daria Bucur 5, Irina Glibko 4, Elin Hansson 2, Evghenia Levcenko 2, Bobana Klikovac 1. Handbalul face săli pline la Râmnicu Vâlcea. Tribunele au fost ocupate complet ţi de această dată. Încurajările neobosite ale spectatorilor, jocul entuziast al fetelor şi miza competiţiei EHF European League Women au produs un spectacol excepţional în care sportul vâlcean a arătat că are resurse nelimitate de succes. Am asistat la acest spectacol sportiv împreună cu primarul Mircia Gutău, cel care a contribuit în mod decisiv la formarea acestui grup sportiv. La rândul meu mă număr printre cei care şi-au adăugat contribuţia la proiectul municipal ajutând la aducerea în patrimoniu local a sălii sporturilor Traian.

Un spectacol sportiv ca acesta şi rezultatele obţinute de SCM Râmnicu Vâlcea în handbalul naţional şi european confirmă eforturile făcute de-a lungul timpului în favoarea sportului vâlcean. În paranteză fie spus, sala sporturilor Traian urmează să fie extinsă şi modernizată printr-un proiect a cărui aprobare a fost primită deja.

După încheierea meciului am schimbat câteva cuvinte cu antrenorul Bent Dahl care mi-a arătat tabla din vestiar pe care scrisese înainte de joc reţeta pentru un rezultat bun în acest meci (vezi foto). Scorul obţinut în condiţiile dificile de luptă pe care le-a avut i-au confirmat pe deplin soluţia.

Mulţumesc Bent Dahl pentru munca ta, mulţumesc fetelor pentru calitatea handbalului jucat, mulţumesc stafului tehnic pentru munca depusă şi mulţumesc publicului pentru cea mai frumoasă dintre galeriile sportive din România!

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...