Administraţie

Centrul Social de Urgenţă „Ioana” – cămin pentru persoanele fără adăpost din Râmnic

În contextul temperaturilor tot mai scăzute înregistrate în ultima perioadă în Râmnicu Vâlcea, Centrul Social de Urgenţă „Ioana”, care funcţionează în subordinea Primăriei Municipiului prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, găzduieşte în acest moment 13 persoane (10 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste între 29 şi 76 de ani) care se adăposteau în mod curent în scări de bloc, autogări, pe stradă etc., 7 dintre ele având şi un handicap sau un istoric medical complex.

La acestea se mai adaugă o persoană găzduită în baza Legii nr. 217/2003 privind violenţa domestică, pentru care s-a emis Ordin de Protecţie Provizoriu şi care nu are o altă alternativă de locuire.

Toţi cei care sunt găzduiţi în CSU „Ioana” din zona „1 Mai” beneficiază zilnic de o masă caldă în regim de catering şi de ceai cald, de articole de igienă personală, articole vestimentare provenite din donaţii, de medierea relaţiei cu familia de origine (în vederea reintegrării), dar şi cu reprezentanţii administraţiei publice din localităţile de domiciliu pentru referirea cazurilor şi instituirea măsurilor de protecţie socială corespunzătoare, de consiliere psihologică, asistenţă medicală primară sau consiliere socio-juridică.

Centrul are o capacitate de cazare de 21 de locuri în 7 camere, existând însă posibilitatea suplimentării acesteia, în cazuri de urgenţă, cu 10 saci de dormit şi 3 paturi pliante.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...