Sport

“Lupii negri” debutează la Iaşi. Program complet, faza a doua a Ligii I de baschet masculin!

“Lupii negri” pregătiţi de Hristu Şapera, Angel Santana, Bogdan Oltei, Cristian Iliescu şi Lucian Vergu nu au timp de lamentări, dimpotrivă, ar trebui să aibă (auto)motivare în plus după prestaţia cu atitudine extraordinară în faţa celor de la Corona, din ultima etapă a primei faze din Liga I la baschet masculin. CS Vâlcea 1924 debutează în Faza II chiar sâmbătă, 4 februarie, la Iaşi, pe terenul celor de la Politehnica, formaţie care a dominat grupa B până în antepenultima etapă a primei faze. Următorul meci al “lupilor” este pe teren propriu, pe 12 februarie, împotriva celor de la Agronomia Bucureşti.

Sâmbătă, 28 ianuarie, CS Vâlcea 1924 a pierdut la mare luptă, pe teren propriu, confruntarea cu lidera Grupei A din Liga I, Corona Braşov. 82-90 a fost scorul final (18:29; 22-19; 22-19; 20-23), dar vâlcenii au pus serioase probleme, iar dacă brigada de arbitri n-ar fi prins o zi... hai să zicem inexplicabil de bizară, nu se ştie care ar fi fost scorul stabilit doar în teren. Ambele echipe au câştigat câte două sferturi, dar fluieraşii au început să irite spiritele din sfertul al doilea, mai exact din momentul în care vâlcenii au egalat pe tabelă la general, 40-40. Prin decizii dubioase, unele chiar scandaloase împotriva “lupilor” (fault împotriva vâlcenilor, dar sancţiune tot împotriva lor, plus o suplimentară pentru proteste) au făcut ca de la doar 11 puncte înscrise în sfert până atunci, Corona să mai pună opt pe tabelă, iar CS Vâlcea nici unul, rămânând cu 22. În sfertul al treilea şi debutul celui de-al patrulea au continuat deciziile ireale, coş valabil anulat vâlcenilor, orice fault (chiar şi vagă atingere) comis de “lupi”, sancţionat, dincolo, mai nimic (cu Ajay Singh, trântit dur de vreo două ori), multiple erori tehnice (paşi, “dublă”) trecute cu vederea şi aşa mai departe.

La final de meci şi de Fază I a competiţiei, ambele formaţii au rămas pe primele două locuri în Grupa A (12 victorii/o înfrângre, 24 puncte, respectiv 9/3, 21 p), alături de ele promovând în Faza superioară (II) BCU Sibiu 2 (7/5, 19) şi CS Universitatea Cluj-Napoca (6/6, 18, după un eşec suprinzător al celor de la Ralph Braşov pe teren propriu în faţa celor de la CSM CSU Oradea 2). Din Grupa B, au promovat, în ordine, ABC Laguna Bucureşti 2 (11victorii/1 înfrângere, 23 puncte), CS Agronomia Bucureşti (9/3, 21), CS Politehnica Iaşi (9/3, 21) şi CS Universitatea Craiova (5/7, 17)

În Faza II, toate cele opt formaţii pornesc cu punctaj de la zero, competiţia se desfăşoară tot în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur. La final, se califică în turneul de promovare pentru Liga Naţională de Baschet primele patru clasate, cu excepţia formaţiilor secunde ale cluburilor care au deja reprezentante în LNB (CSU Sibiu 2 şi Laguna Bucureşti 2).

Foto: Vlad Mariţa

Programul Fazei a II-a Ligii I de Baschet masculin

Echipe calificate:
CSM Corona Braşov
ABC Laguna Bucureşti 2
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea
CS Agronomia Bucureşti
BC CSU Sibiu 2
CS Politehnica Iaşi
CS Universitatea Cluj-Napoca
CS Universitatea Craiova

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...