Administraţie

Investiţiile continuă în Muereasca, în ciuda unui deficit tot mai accentuat

Primarul Ungureanu Ion, Muereasca, Vâlcea este decis să continue şirul de investiţii în servicii adresate populaţiei, în ciuda unui deficit bugetar tor mai accentuat.

„Avem venituri de 400.000 lei şi cheltuieli care depăşesc 1,2 milioane lei. Dacă nu erau programele europene, puneam de mult lacătul pe primărie”, recunoaşte alesul din Muereasca.

PNRR şi GAL, soluţii rapid accesibile

Anul acesta, programul de investiţii se bazează pe sumele care pot fi atrase prin intermediul PNRR şi GAL „Castra Traiana”, o asociere a 11 localităţi de pe raza judeţelor Vâlcea şi Argeş.

„Proiectele depuse în GAL s-au bucurat de succes. Nu sunt sume foarte mari, dar reprezintă un start bun atât pentru autorităţile locale din grup, cât şi pentru antreprenorii de pe raza celor 11 localităţi. Până acum am reuşit să achiziţionez utilaje, să construiesc anumite obiective de interes pentru comunitate. Avem proiecte depuse şi anul acesta, iar, în paralel, vom interveni şi cu fondurile alocate prin PNRR. Din acestea intenţionez să reabilitez Şcoala din Muereasca de Sus, să dotez sălile de clasă, laboratoarele cu aparatură modernă”, explică primarul Ungureanu.

Un alt proiect PNRR, pentru care alesul din Muereasca nu are emoţii constă în continuare procesului de digitalizare în administraţie. Până în prezent, Primăria Muereasca a dus în mediul digital procedurile de plată a taxelor şi impozitelor, eliberarea actelor de stare civilă (căsătorie, deces, naştere), certificatele de urbanism şi cele de registru agricol.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...