Administraţie

Primarul Frâncu mai face un pas în prelungirea Bulevardului Tineretului

Proiectul iniţiat în urmă cu 5 ani bate pasul pe loc din cauza gafelor făcute de reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea

Ca şi autostrăzile din România, care se construiesc cu o viteză de melc, şi scuzăm indulgenţa, arterele din municipiul Rm. Vâlcea se dezvoltă şi ele într-un ritm ce păstrează media naţională. Unul dintre proiectele de anvergură atât mediatizat încât cetăţenii l-au învăţat ca pe o lecţie ce trebuie prezentată la tablă este „Prelungire B-dul Tineretului spre Sud cu B-dul Dem Rădulescu de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN67”. În privinţa derulării, însă acesta tot aşteaptă să fie pus în practică. Scos la licitaţie la sfârşitul lui 2007, proiectul a fost semnat abia la finele lui 2011. De atunci, proiectul s-a împotmolit într-o bucată de teren defrişată doar în acte. În schimb, banii Primăriei s-au dovedit satisfăcători pentru cel ce a mimat lucrările de defrişare din zonă.

Schimb de terenuri

După ce fosta administraţie a făcut câteva gafe notate într-un raport al Curţii de Conturi şi care scot la iveală ilegalităţi în cheltuirea banului public în vederea defrişării porţiunii de teren ce stă piedică în calea realizării bulevardului, actuala conducere a Primăriei Râmnicului încearcă să recupereze din timpul pierdut şi să urgenteze demararea lucrărilor la proiectul cu pricina. Astfel, la mijlocul lunii, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost întrunit în şedinţă extraordinară cu câteva puncte pe ordinea de zi, printre care şi propunerea de scoatere definitivă din fondul forestier naţional a terenului în suprafaţă de aproape 2 hectare, situat în strada Ostroveni, afectat de realizarea obiectivului de investiţii menţionat. Scoaterea terenului din fondul forestier a dus la un schimb de terenuri, Primăria Râmnicului oferind în compensaţie către Romsilva două parcele de aproximativ 11 hectare de teren în zona Goranu-Feţeni. Odată stabilită situaţia juridică a terenului necesar demarării lucrărilor propriu-zise la artera rutieră, se aşteaptă ca şi executantul să devină activ pe frontul de lucru. Cu atât mai mult cu cât proiectul înregistrează şase luni întârziere, pentru că administraţia locală a amânat adjudecarea licitaţiei din cauza contestaţiilor repetate ale participanţilor.

Licitaţie adjudecată târziu

În ceea ce priveşte fosta conducere a administraţiei publice locale Râmnicu Vâlcea, adjudecarea licitaţiei nu ar fi trebuit atât de mult tergiversată, deoarece întârzierile aduc cu sine penalităţi financiare. „Nu au adjudecat licitaţia în timp util. Au stat cu contestaţiile pe masă. Nu văd de ce nu s-au apucat până acum de treabă, în condiţiile în care există banii, iar proiectul are aprobare”, ne spune fostul edil Romeo Rădulescu. Chiar şi aşa, pentru a nu ridica suspiciuni de ilegalitate, administraţia nu a putut trece peste plângerile celorlalţi participanţi. Astfel că, după o jumătate de an de sesizări şi reclamaţii la adresa executării obiectivului de investiţii, la mijlocul lui decembrie anul trecut conducerea primăriei reuşeşte să desemneze câştigătorul, un consorţiu de trei firme vâlcene. Bugetul proiectului este de 23.248.979,40 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 15.994.785,04 lei. Drumul propus prin proiect are o lungime de 918,32 m şi va fi prevăzut cu două benzi pe fiecare sens de circulaţie, fiecare bandă având o lăţime de 3,50 m. Între cele două benzi de circulaţie cu rol de separaţie fizică se va amenaja o zonă verde mediană cu lăţimea de 4,00 m, care va găzdui cele două utilităţi: reţeaua subterană de telecomunicaţii şi iluminatul public stradal. În proiect sunt prevăzute şi piste pentru biciclişti cu lăţimea de 1,50 m, câte una pe fiecare parte a bulevardului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...