Sport

Gane: „Avem nevoie de un nucleu bun de jucători”

Tehnicianul nu pare încântat de toţi cei şapte fotbalişti greci cu care s-a trezit la antrenamente şi vrea să-şi întărească lotul cu foşti componenţi ai Universităţii Craiova

Atacantul Mihai Dina şi fundaşul Dorel Stoica s-au prezentat zilele trecute la pregătirile penultimei clasate din Liga 1, dar n-au semnat contractele şi aşteaptă ca grecii care au preluat managementul la clubul severinean să pluseze la oferta iniţială.

Dacă Dina a activat în turul actualului sezon la Gyor, pentru care a evoluat în opt partide din Liga 1 maghiară, Stoica n-a mai jucat din luna mai un meci oficial. Originar chiar din Severin, fundaşul de 34 de ani semnase în toamnă cu Al Shorta Damasc, dar n-a apucat să joace pentru echipa arabă. Din cauza războiului intern, Stoica a fugit din Siria! „Vin la CS Turnu Severin pentru mine, dar şi pentru tatăl meu, care m-a rugat să joc pentru echipa din oraşul în care m-am format ca jucător. Nu vin pentru bani, pentru că ştiu situaţia de la club, dar trebuie să văd exact oferta care mi se face. Eu îmi doresc să evoluez aici, acasă, dar nu depinde doar de mine. Mi-aş dori să ajut echipa să se salveze, fiindcă e păcat ca pe acest stadion superb să nu se joace şi sezonul viitor meciuri din Liga 1”, a precizat Stoica. „Nu pot spune cu certitudine că rămân, fiindcă mai trebuie puse la punct câteva detalii contractuale. Am avut o discuţie şi aştept un răspuns zilele acestea. Sunt aproape de casă şi nu consider că e un pas înapoi venirea mea la Severin, fiindcă voi juca la un club de Liga 1. A venit şi Dorel, îl aştept şi pe Florin Costea, şi sper să facem o echipă bună aici. Dacă vor mai veni şi alţi jucători de valoare şi dacă va fi stabilitate, ne putem salva de la retrogradare. Am jucat pe acest stadion cu Universitatea în urmă cu trei ani şi ştiu că publicul severinean iubeşte fotbalul. Aştept spectatorii în număr cât mai mare la meciurile din retur”, a spus şi Dina.

Doar portarul are carte de vizită mai bună

Dintre grecii aduşi la malul Dunării, cel mai cunoscut e Leonidas Panagopoulos. Aceasta a câştigat campionatul cu Olympiakos Pireu, din postura de al treilea portar, după care a jucat la Panionios Atena, iar în acest sezon a apărat 11 etape în liga secundă, la Vysaz. „Nu am venit aici pentru bani. Câştigam bine şi la Vysaz, dar am ales Tunu Severin fiindcă vreau să joc la alt nivel, să apăr cât mai mult şi să ajut echipa să scape de retrogradare. Fotbalul românesc e bine văzut în Grecia. Stelea a apărat acolo”, a spus Panagopoulos, al cărui salariu la Turnu Severin nu depăşeşte 1500 euro/lunar. Tot la Vysaz a jucat şi fundaşul Nikolaos Moustakis, care vara trecută a fost în România. „Am fost în vară cu AEK Atena si am jucat un amical cu Petrolul, la Ploieşti. Mi-a plăcut atmosfera din tribune. Nu am fost oprit în lot şi am plecat de la AEK. Am revenit în România în decembrie şi am văzut meciul Severin – FC Braşov, din ultima etapă. Echipa a jucat foarte bine şi nu înţeleg cum de e aşa jos în clasament”, a spus fundaşul dreapta Moustakis. Cel mai familiarizat cu fotbalul românesc e apărătorul Alexandros Biris, care a activat în Liga a III-a. „Ştiu că la meciul cu Dinamo, din prima etapă, tribunele au fost pline. Am văzut de la oficială meciul cu FC Braşov şi stadionul era aproape gol. Sper să-i aducem pe spectatori la stadion, prin rezultatele noastre. Noi vom da totul pentru echipă. M-am adaptat la fotbalul din Romania. Am jucat în tur la Juventus în toate partidele”, a precizat Biris. Anonimii Iosipou Stavros (Agaleo Atena), Konstantinidis Giorgos (Diagoras Rhodos), Christos Tripsas (Tilikratis Lefkada) şi Tsianos Adamantios (Agaleo Atena) au ajuns şi ei la malul Dunării, alături de croatul Antonio Asanovic (Hajduk II Split) şi mijlocaşul sârb Aleksandar Arezina (18 ani), de la Djerdap Kladovo, din Liga a 4-a sârbă.

Majoritatea titularilor din tur vor pleca

Antrenorul Jerry Gane nu pare încântat de toţi jucătorii greci care i-au fost aduşi şi speră să rămână cât mai mulţi dintre componenţii din tur. Majoritatea dintre ei au fost însă declaraţi liberi de contract şi doar vreo 5 ar mai putea rămâne la malul Dunării. „Mi-l doresc pe Dina în lot, fiindcă e un jucător care ne poate ajuta să ne salvăm de la retrogradare. La fel şi Dorel Stoica. Sper să-i putem opri pe amândoi şi să rămână şi cât mai mulţi dintre titularii din tur. Ca să ne salvăm de la retrogradare, e clar că trebuie să facem mai multe puncte ca în tur, dar pentru asta trebuie să am un nucleu de jucători valoroşi. În fotbal s-au văzut multe. Chiajna avea iarna trecută le fel de puţine puncte ca şi noi, după care a schimbat aproape tot lotul, iar în retur a făcut de trei ori mai multe puncte şi a încheiat campionatul la jumătatea clasamentului. Laurenţiu Reghecampf a făcut o treabă extraordinară şi sper să găsim şi noi jucătorii care să se plieze pe sistemul nostru”, a spus Gane.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...