Actualitate

Deputatul Laurenţiu Nicolae Cazan: Gospodăriile oamenilor vor fi în siguranţă în caz de calamitate

Pentru deputatul liberal, Cazan Nicolae Laurenţiu, pare că vacanţa de sărbători este încă departe, acesta fiind în continuare angrenat în proiecte de lege extrem de importante pentru oameni.

De această dată a fost iniţiatorul legii care permite primăriilor şi instituţiilor abilitate dreptul de exploatare în limita a 2000 metri cubi, a agregatelor minerale, în cazuri de urgenţă ca viituri, precipitaţii care au avariat sau au distrus poduri, drumuri, obiective economice, gospodării individuale, care prin caracterul acestora presupun o intervenţie cât mai rapidă şi promptă. Proiectul de lege a fost adoptat de către Camera Deputaţilor.

Concret, în cazul în care, natura va afecta construcţii de interes local sau fără de care nu se poate circula liber, ori locuinţe, resursele pentru reparaţiile acestora sau consolidare, vor proveni din albiile sau malurile cursurilor de apă, cuvetele lacurilor, bălţilor, în limita precizată anterior, 2000 mc.

“Cred că este liniştitor pentru noi toţi, în special pentru locuitorii zonelor cu risc mare de apariţie a calamităţilor, faptul că se poate interveni prompt, fără o procedură complicată. Modalitatea de a accesa aceste resurse minerale care vin în ajutorul celor păgubiţi este extrem de simplă, doar în baza actului de proprietate a construcţiei. Aşadar avem parte de un proces simplificat, scăpăm de o birocraţie complicată care nu făcea altceva decât să îngreuneze procesul de reabilitare în urma dezastrului”, a precizat deputatul vâlcean Laurenţiu Cazan.

Deşi lucrurile se vor întâmpla rapid, liberalul ne asigură de faptul că întregul proces va fi unul controlat, specula fiind total eliminată: ”Întregul proces este efectuat de către primării, respectându-se limita precizată, iar cei care se gândesc că pot să profite de acestă ocazie nefericită, ar trebui să se gândească de două ori, legea fiind extrem de clară în privinţa celor care exploatează ilegal agregatele minerale”.

Laurenţiu Nicolae Cazan are până în acest moment 62 de iniţiative legislative în acest mandat, fiind unul dintre cei mai implicaţi parlamentari vâlceni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...