Actualitate

Comunicat de presă!

Apavil SA: Racordarea la canalizare nu este opţională!

Amenzi de până la 4.000 lei pentru nerespectarea legii

Având în vedere modificările aduse Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă si de canalizare, prin care a fost introdusă obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înfiinţate, Apavil S.A. face un apel către locuitorii judeţului Vâlcea să iniţieze demersurile de racordare la reţeaua de canalizare existentă în zona în care locuiesc.

Obligativitatea este valabilă, deopotrivă, pentru persoanele fizice şi juridice, inclusiv pentru utilizatorii care deţin sisteme individuale adecvate autorizate, cu excepţia situaţiilor în care „instalarea unei reţele publice de canalizare nu se justifică din punctul de vedere al impactului asupra mediului sau din motive economice”.

Nerespectarea de către utilizatori a acestor obligaţii (prevăzute la art. 31 alin. (14) din Legea 241/2006) constituie contravenţie şi se sancţionează de către personalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu cu amendă cuprinsă între 2.000 lei şi 4.000 lei. Apa uzată nedeversată în sistemul de canalizare are un impact negativ asupra mediului, contaminând aerul, solul şi pânza freatică din zonă, cu consecinţe grave asupra sănătăţii populaţiei. Deversarea apelor pluviale în reţeaua de canalizare este strict interzisă!

Solicitarea racordării la sistemul public de canalizare în zonele în care acestea există şi pentru care sunt soluţii tehnice de racordare, se face prin completarea şi înregistrarea la societate a formularului „Cerere-comandă pentru obţinerea avizului tehnic de branşare/racordare la reţelele de apă/canal” care se poate descărca de pe site-ul societăţii www.apavil.ro, secţiunea „Relaţii clienţi – documente utile”. Formularul completat, precum şi documentele solicitate în acesta, se vor depune la registratura societăţii Apavil S.A. din Rm. Vâlcea, str. Carol I nr. 3-5, urmând ca, după efectuarea lucrărilor de racordare şi semnarea recepţiei, să se încheie contractul.

De asemenea, utilizatorii racordaţi la reţeaua de canalizare fără relaţie contractuală sunt rugaţi să se prezinte la Serviciul Contractare al Societăţii Apavil S.A. din Rm. Vâlcea, str. Carol I nr. 3-5, pentru intrare în legalitate!

Societatea Apavil S.A. continuă campania de verificare în toate localităţile din aria sa de operare, colaborând strâns cu celelalte autorităţi competente în domeniu care, pe baza informaţiilor furnizate de Apavil, vor pune în aplicare prevederile legale privind sancţionarea contravenţională a celor care nu respectă legea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

10.12.2022 - 20:49Luminita B:Intrucat nu puteam astepta "sa vina canalizarea" la Mihaesti si nici nu mai suportam vechea fosa- am decis a instala fosa din fibra cu dren, pentru care am obtinut acord de mediu. asadar in cazul meu, cand se va intampla, nu ma voi racorda.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...