Politică

Paradoxal, o primă certitudine: Ludovic Orban, probabil singurul candidat autentic de dreapta pentru funcţia de Preşedinte al României

Duminică, 27 noiembrie, a avut loc lansarea oficială a Organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, eveniment politic la care au fost prezenţi şi liderii vâlceni Traian Dobrinescu şi Romeo Rădulescu, preşedintele filialei judeţene, respectiv cel al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea. De la microfon, liderul naţional al formaţiunii liberale a declarat explicit că se pregăteşte serios pentru a fi candidat prezidenţiabil, afirmaţie cu atât mai importantă cu cât la întrunire au onorat invitaţiile şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, şi Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt la USR la nivel naţional.

“Sunt la vârsta la care e foarte greu să mă impresioneze adunările politice cu participare numeroasă în aşa fel încât să mă împiedice să observ atent şi calitatea audienţei. Lansarea Organizaţiei Municipale Bucureşti a Forţei Dreptei a adunat aproximativ 700 de participanţi, cei mai mulţi din Capitală, normal, pentru că vorbim şi de reprezentanţii organizaţiilor de sector, plus alţi vectori importanţi, nu doar din punct de vedere politic, dar şi reprezentanţi ai tuturor filialelor judeţene. Cred că a fost un eveniment impresionant din ce am văzut. Ludovic Orban a avut un discurs echilibrat, cu observaţii punctuale factual asupra situaţiei politice la nivel naţional şi local. Dacă privesc din unghi de abordare jurnalistic, da, cred că a fost evenimentul politic la care se poate nota clar că ia în serios o candidatură la preşedinţie şi subliniază asta. Dar, cel puţin momentan, nu mai mult. O decizie oficială în acest sens nu se poate lua mai devreme de Congresul Forţei Dreptei, care va avea loc în primăvara anului viitor, destul de probabil în luna mai. Noi chiar ne respectăm principiile liberale, membrii şi statutul”, ne-a precizat scriitorul Traian Dobrinescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...