Economic

Revelion Vâlcea - sold out. În multe unităţi de cazare din judeţ, oferta de Sărbătoari s-a epuizat

Pofta în cui dacă te-ai trezit să cauţi oferte de cazare pentru Sărbători fix pe ultima sută de metri! Gluma cu întrebarea lansată la sfârşit de vară "Unde facem Revelionul?" a devenit realitate, iar acest lucru poate fi constatat printr-o simplă verificare la unităţile de cazare din staţiuni sau la cabanele din zona montană. Hotelierii spun că, în unele cazuri, pachetele de Crăciun şi Revelion au fost achiziţionate încă de la finalul lunii septembrie, iar fluxul de turişti în zonă poate crea ambuteiaje pe drumurile de acces către cele mai populare destinaţii.

"Avem un bun raport calitate/preţ"

Călimăneşti-Căciulata este cea frecventată staţiune din Vâlcea, cu peste 100 de unităţi de cazare clasificate, dintre care cel puţin 85% sunt capabile să găzduiască turişti şi în sezonul rece. Anul trecut, datele INS pe luna decembrie au arătat un flux de peste 10.000 de vizitatori ajunşi în staţiunea de pe Valea Oltului în luna decembrie. Dintre aceştia, 6500 au fost cazaţi în hoteluri şi pensiuni pe perioada sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, reprezentanţii primăriei Călimăneşti cred că cifra ar putea creşte, ţinând cont de interesul manifestat de turişti în prima parte a toamnei.

"Cred că vom avea mai mulţi vizitatori decât în cursul anului trecut. Primăria nu a organizat nimic festiv în parcul central din staţiune. Avem doar un concert de colinde la biserică, dar înţeleg că fiecare unitate de cazare are program propriu de divertisment în pachetul de Revelion", a explicat Gabriela Bercea, responsabil comunicare Primăria Călimăneşti.

Una dintre cele mai noi unităţi de turism deschise în staţiune, Hotelul Izvoare are locurile rezervate pe perioada Revelionului încă din septembrie. "Pe 5 septembrie cred că am pus în site oferta, iar pe 25 aveam 100% rezervat. Avem un bun raport calitate/preţ, iar asta cred că îi atrage pe vizitatori. Este într-adevăr o perioadă mai dificilă, dar am redimensionat meniul meselor festive şi am mai redus şi din marja de profit a unităţii pentru a menţine acest raport şi, automat, interesul turiştilor. În 2021 am avut hotelul la fel de plin, dar restaurantul nu a putut fi deschis decât parţial, din cauza restricţiilor", precizează Ramona Florea, mangerul unităţii hoteliere.

Hotel Izvoare este clasificat la 4 stele, are o capacitate de 110 locuri, piscină exterioară încălzită cu apă geotermală, ciubăr, sală de fitness şi saună, elemente care sporesc interesul turiştilor. Preţul pachetelor de Revelion oscilează între 2150 şi 2600 lei de persoană, pentru 3 nopţi de cazare şi pensiune completă.

Practic, situaţia de la Hotel Izvoare este întâlnită mai peste tot în Călimăneşti, doar ici-colo apărând temporar câte o cameră disponibilă, în urma retragerii unor rezervări anterioare.

Se întâmplă în toată Vâlcea

Nu este totuşi o situaţie unică în judeţ. Ofertele de Revelion din Băile Olăneşti şi Băile Govora, pe spaţii moderne şi confortabile, au fost rezervate încă de la jumătatea lunii trecute, chiar dacă în unele cazuri preţul pachetului depăşeşte valoarea menţionată mai sus.

"Eu sunt convins că vom avea cel puţin acelaşi număr de vizitatori de anul trecut. Nu avem spectacole, doar decoraţiunile normale pentru Sărbătorile de iarnă şi un foc de artificii la trecerea în 2023. Fiecare unitate de cazare şi-a gestionat propriul program de divertisment", a punctat şi Sorin Vasilache, primarul localităţii.

Cele mai bine cotate unităţi de cazare sunt cabanele cu număr mic de locuri, dar cochet plasate în peisajul de la poalele masivului Buila-Vânturariţa. Este şi cazul Pensiunii Berghill, din satul Cheia, Băile Olăneşti, unitatea fiind închiriată integral (7 camere) pentru 15.000 lei pentru perioada Revelionului.

"Vizitatorii noştri sunt persoane tinere sau de vârstă medie, axaţi mai mult pe evadări în natură, circuite enduro, drumeţii etc. În ultimii ani zăpada abia a atins zona. E posibil ca şi anul acesta să fie la fel, ceea ce lasă loc de plimbări în natură către masivul Buila. Am oferit acces la ciubăr, lemne pentru grătar, pentru şemineul interior, pentru cel exterior, restul ţinând exclusiv de grupul de vizitatori care ajunge la final de an la noi", a explicat administratorul locaţiei.

În Băile Govora, cel mai atragător pachet de sărbători este oferit de Hotel Palace, unde un cuplu care doreşte să petreacă cele trei zile de sărbătoare va achita un tarif de 6.000 lei. În pachet intră atât accesul la zona spa, cât şi o seară de petrecere în compania Elenei Gheorghe, cea care se va ocupa de întreţinerea atmosferei de sărbătoare în noaptea dintre ani.

La fel, Voineasa şi Malaia, două zone care sunt des frecventate de iubitorii de peisaje montane şi de sporturi de iarnă sunt aproape de un grad de ocupare de 100%. "Un momentul în care se va anunţa deschiderea pârtiei de schi de la Vidra, nu cred că va mai fi vreo cameră liberă în perioada Crăciun-An Nou pe toată Valea Lotrului. Noi avem o cabană de 4 locuri în Voineasa pe care am închiriat-o la 3.600 lei pentru 3 nopţi de Crăciun şi la acelaşi preţ pentru Revelion. Chiar şi în zilele dintre aceste sărbători sunt sigură că se va umple cu turişti veniţi la schi", susţine Irina Văleanu, proprietară a unei mici unităţi cochete din inima munţilor.

În sudul judeţului, deşi zona nu abundă în oferte de cazare, micile pensiuni din zona viticolă din jurul Drăgăşaniului anunţă de asemenea că au vândut deja pachetele de sărbători unor turişti dispuşi să facă un tur al cramelor din zonă înainte de a da startul petrecerii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...