Sub Lupă

Un ofiţer şi un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea au refuzat sume de bani, cu titlu de mită

Ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane după ce a oferit sume de bani unor poliţişti, încercând astfel să-i determine să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.

Iniţial, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Vâlcea.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificaţie pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale.

Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5.000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, judeţul Vâlcea, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către S.I.C.E. din cadrul I.P.J. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Urmare a denunţului formulat de agentul de poliţie, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie şi refuzată de acesta din urmă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul (în stare de reţinere) va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...