Politică

PSD şi-a atârnat doi sinecurişti şi la ULB Sibiu. Un istoric şi un statistician vor preda la Facultatea de Litere şi Arte - Departamentul de Studii Romanice

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii “Alexandru şi Aristia Aman” Craiova şi Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea au devenit, la sfârşitul lunii septembrie a.c., profesori asociaţi la ULB Sibiu, Facultatea de Litere şi Arte. Cei doi au pregătire... în teologie şi istorie, respectiv statistică. Mai contează, din moment ce au doctorate şi legitimaţia de la partidul potrivit? Pentru blazonul ULB nu pare vreo problemă. Dimpotrivă, pare că decizia rimează perfect (simplu – sic!) şi cu încadrarea unui pluton de profesori asiatici la... Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germanistice (sic!).

Am luat la purecat declaraţiile de avere şi interese ale celor doi lacomi sinecurişti. Nu sunt completate cu aceeaşi rigoare cu care îşi umflă CV-urile şi oricum ne-ar ieşi un chintal de articol dacă am insista pe ele. Sunt publice pe paginile web ale consiliilor locale din care fac parte, Craiova, respectiv Râmnicu Vâlcea.

Ideea e că adună sume impresionante, spre 100.000 lei fiecare, an de an. Nimeni nu se întreabă, însă, când au timp să trudească atât şi de sănătatea bieţilor de ei cine are grijă...

Consiliul de Administraţie al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a avizat (prin Hotărârea nr. 32 din 16.09.2022) şi lista nominală a cadrelor didactice asociate pentru anul universitar 2022 – 2023. Şi-au găsit o sinecură grasă şi aici (cel puţin) doi notorii politruci, pesediştii olteni Lucian Dindirică şi Remus Grigorescu, managerii bibliotecilor “Alexandru şi Aristia Aman” Craiova, respectiv “Antim Ivireanul” Vâlcea. Ambii sunt şi consilieri municipali ai PSD, Dindirică la Craiova, Grigorescu la Râmnicu Vâlcea.

Hotărârea CA al ULB a fost însuşită de Senatul instituţiei prin Hotărârea nr. 3957 din 30.09.2022, semnată de prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rector al instituţiei din 2012.

Pentru Grigorescu, chiar umblă câinii cu covrigi în coadă

Remus Grigorescu este managerul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea din 2014. Numit politic, fără nicio legătură între competenţele sale demonstrabile atunci şi cerinţele din fişa postului pe care urma să-l deţină. Anterior, timp de aproape doi ani, a fost numit la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar în 2009 a deţinut chiar funcţia de prefect al judeţului. Din 1995 este angajat al Universităţii “Constantin Brâncoveanu” – FMMAE Râmnicu Vâlcea, din 2004 având gradul de conferenţiar universitar doctor. În 2002 a obţinut şi titlul de doctor, la ASE Bucureşti, dar cu o lucrare pe care dacă o lecturează un consacrat cadru didactic, poate avea frecvent accese de râs. Titlul ei este: “Fundamentarea strategiei de selectare a pieţelor de export: studiu de caz : S.C. Oltchim S.A. / V. Remus Grigorescu”.

Recent, a aplicat pe şest, dar cu succes, pentru un post dedicat la Institutul de Cercetări Criogenice (Uzina “G”) Râmnicu Vâlcea. Timp de trei ani (2017-2019) a fost membru în Consiliul de Administraţie al Romgaz, cu sediul în Mediaş. Acum, va ajuta şi la formarea filologilor. În paralel, e implicat direct, la fel ca şi colegul său de la Craiova, în diferite proiecte cu finanţare europeană. Nu ştim dacă pe la orele de la UCB Râmnicu Vâlcea mai ajunge, că ar fi o performanţă chiar nefirească.

Dindirică, un adevărat atlet al preocupărilor academice

Lucian Dindirică este din 2009 managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman” Craiova. Din 2011 este profesor asociat / cercetător asociat la Facultatea de Litere, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă, toate trei din cadrul Universităţii din Craiova. Din 2018 este preşedinte al Comisiei Naţionale a Bibliotecarilor din România

Licenţiat în Teologie (1998-2002, Universitatea din Craiova), după vreo zece ani (1999 - 2008) de covrigărit prin presa craioveană, Lucian Didindirică s-a pus serios cu burta goală pe carte. A obţinut încă o licenţă în istorie (2012). Apoi, din momentul în care a intrat în graţiile ştăbimii craiovene din politică şi chiar cler, s-a angajat la stat pe post călduţ şi a mai absolvit două masterate şi un... doctorat în istorie, la Unviersitatea “Ovidius” din Constanţa. Schepsisul doctoratelor, dincolo de bonusul consistent atras la salariul de bugetar (25%), constă şi în posibilitatea de a preda în învăţământul superior. Dacă ai şi proptelele potrivite, altfel nu oricine ar putea intra în mediul academic altfel decât în baza competenţei riguroase şi a muncii.

Aţi putea crede că e o răutate din partea noastră alegerea fotografiei cu care să ilustrăm acest articol. Nici pe departe. Este o captură dintr-o filmare realizată la cheful din 8 februarie 2020, la preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Oltenia, petrecere de pomină făcută publică de colegii de la Republica Oltenia. Arată că se antrenează permanent pentru căţărarea pe noi culmi, nu?

Hotărârea CA al ULB Sibiu nr 32 din 16 septembrie 2022:
https://www.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/ca/2022/HCA-nr.-32_16.09.2022.pdf
Hotărârea Senatului ULB nr. 3957 din 30.09.2022:
https://senat.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/300922/Hotararea%20Senatului%20nr.%203957%20din%2030.09.2022.pdf

Pentru conformitate: ULB, Facultatea Litere şi Arte, Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germanistice, profesori asiciaţi: 1. Dr. Ellen Tichy; 2. Dr. Fu Jiwei; 3. Shi Yanlan; 4. Lian Min; 5. Zang Qing; 6. Luo Jianfei; 7. Zhang Yang; 8. Yu Yang; 9. Prof.Ldzdnciu Andreea; 10. Lector DAAD Stancu Andreea; 11. Dr. Elena Ginghina; 12. Eniola Boluwatife Owoeye.

Despre Remus Grigorescu, citişi şi:
http://valceainfo.ro/2022/10/03/sinecurist-fara-pereche-statisticianul-remus-grigorescu-psd-recrutat-de-uzina-g-pentru-cercetare-in-economie/
http://valceainfo.ro/2022/10/05/dna-intra-pe-fir-la-icsi-din-cauza-concursului-cu-dedicatie-pentru-remus-grigorescu-dupa-trei-zile-directorul-psd-al-bibliotecii-judetene-inca-o-achizitie-extravaganta-si-inutila-din-bani-publici/

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...