Politică

Fără cozi şi aşteptare inutilă la obţinerea cazierului judiciar!

Astăzi, în plenul Senatului, am votat un proiect de lege, pe care l-am susţinut prin semnătură, alături de iniţiator, şi care urmăreşte crearea unui cadru eficient de simplificare a procesului de obţinere a certificatului de cazier judiciar prin introducerea reglementării ca eliberarea acestuia să poată fi făcută în mod electronic.
Prin acest proiect se propune ca atât emiterea actului cât şi cererea de eliberare, să fie făcute în format electronic, astfel încât relaţia dintre stat şi cetăţean să fie simplificată.

Astfel, va creşte gradul de accesibilitate al administraţiei publice pentru persoanele cu dizabilităţi fizice, mai ales cei cu handicap locomotor.
Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.
Această măsură este o promisiune respectată şi se regăseşte în Programul de Guvernare 2021-2024, şi anume: “ Creşterea gradului de accesibilitate a populaţiei la serviciile publice, precum şi a calităţii serviciilor publice de interes local prestate “

Pentru cei care doresc să citească detaliile proiectului, o pot face pe acest link, cu menţiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaţilor:
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24728

Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...