Sport

Creşte pulsul iubitorilor de baschet din Vâlcea. Lupii negri debutează duminică în Liga I cu CS Universitatea Cluj

A semnat cu CS Vâlcea 1924 şi legenda locală Lucian Vergu, centru cu două finale de primă ligă în palmares, un titlu de coşgeter, evoluţii la Universitatea Craiova şi Dinamo şi 24 de prezenţe în prima reprezentativă a ţării

Duminică, 23 octombrie, echipa de baschet masculin a CS Vâlcea 1924 debutează în Liga I pe teren propriu, în Sala de Sport a Liceului “Antim Ivireanu” (Sanitar) din Râmnicu Vâlcea, în faţa CS Universitatea Cluj. Chiar dacă formaţia vâlceană a stat în prima etapă (cele două grupe sunt alcătuite din câte şapte echipe), conducerea clubului nu a pierdut timpul şi a semnat cu alţi trei jucători în ultimele două zile ale perioadei de transferuri.


De sâmbătă, 15 octombrie, antrenorii “lupilor negri” Hristu Şapera şi Angel Santana se vor putea baza (cel mai probabil nu în foarte minute chiar din primul meci, însă) şi pe americanii Ajay Singh (power forward) şi Lamar Hamrick (guard). Cea mai frumoasă supriză de ultim moment a constituit-o, însă, aducerea veteranului Lucian Vergu în faţa suporterilor din oraşul în care s-a născut. Centrul de 2.04 metri înălţime a avut o carieră frumoasă, activând 13 ani în prima ligă (la Universitatea Craiova, Vest Petrom Arad, Dinamo Bucureşti, CSU Sibiu şi Rompetrol Bucureşti). Lucian a acumulat două prezenţe în finală, dintr-un total de 12 participări în play-off, dar şi un titlu de coşgeter, precum şi 24 de prezenţe la prima reprezentativă a ţării. “Lucian se întoarce acasă pentru a pune umărul la noul proiect CS Vâlcea 1924 şi, mai ales, pentru a participa activ la dezvoltarea tinerilor baschetbalişti locali”, informează CS Vâlcea 1924 pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Chiar dacă pentru amatorii de sport, în general, numele Lucian Vergu nu este foarte cunoscut (tristul şi nedreptul destin al multor sportivi şi antrenori valoroşi vâlceni, în general), pentru iubitorii locali de baschet este, fără exagerare, o legendă, printre baschetbaliştii vâlceni cu performanţele cele mai bune, dacă nu chiar cele mai bune, la masculin seniori. Cu atât mai emoţională este implicarea lui în proiectul CS Vâlcea 1924, cu cât, deşi a început să cocheteze cu antrenoratul, a fost de acord să “tragă de el”, să se antreneze, pentru a încerca să fie o soluţie utilă şi în teren, printre mult mai tinerii săi coechipieri, în faţa publicului de acasă.

Până la sfârşitul anului calendaristic, bugetul clubului finanţat integral de Consiliul Judeţean Vâlcea (cu trei secţii, baschet, atletism şi volei) este de 200.000 de lei.

Prima etapă, clasament şi rezultate:
https://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-i-masculin#

Pagina oficială de Facebook a CS Vâlcea 1924:
https://www.facebook.com/csvalcea1924

Site CS Vâlcea 1924:
www.Csvalcea.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...