Administraţie

Apa craiovenilor, mai scumpă din 2013

Noul an debutează cu creşterea tarifelor la serviciile de apă şi canal oferite de Compania de Apă “Oltenia”

Anul 2013 începe cum nu se poate mai prost pentru craioveni. Aceştia o să fie nevoiţi să plătească mai mult pentru apă şi canal. Această măsură este impusă de către ANRSC (n.r. - Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare), dar este aplicată cu un an întârziere de către edilii din Bănie. Întârzierea stârneşte atât nervii primarului Olguţa Vasilescu, dar şi disperarea angajaţilor din cadrul Companiei de Apă „Oltenia”. 80 dintre aceştia vor fi disponibilizaţi ca urmare a pierderilor înregistrate de companie.
Lia Olguţa Vasilescu:

„Scoatem castanele din foc cu mâna noastră”

Primarul Craiovei a declarat că se simte nedreptăţită de faptul că trebuie să ia o decizie care ar fi trebuit luată anul trecut. Aceasta acuză vechea conducere de faptul că au ascuns această majorare fiind în campanie electorală, iar acum primăria se vede pusă într-o situaţie ingrată, aceea de a nu mai avea ce să facă. „Situaţia este următoarea: la începutul anului ar fi trebuit făcută această mărire, pe care nu o voia Consiliul Local, ci o cerea autoritatea de reglementare în domeniu. Noi, şi dacă nu ne dorim să votăm acest lucru, va trebui să ne supunem legislaţiei naţionale. Problema a fost că atunci cineva, ştiind că vine campania electorală, nu şi-a asumat acest lucru, să facă mărirea de tarif. Mai mult decât atât, am constatat că nu era înregistrată solicitarea de la Compania de Apă, făcută către Consiliul Local Craiova, ceea ce este o chestiune foarte gravă. Suntem obligaţi acum să scoatem castanele din foc cu mâna noastră, pe o greşeală a unor funcţionari”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Noul tarif pe metru cub de apă potabilă va fi de 3,41 de lei, iar pentru metrul cub de canal va fi de 2,05 lei. Înainte de majorare, tarifele erau de 2,75 lei pe metru cub de apă potabilă, respectiv 1,65 pe metru cub de canalizare.

80 de persoane disponibilizate de la Compania de Apă „Oltenia”

Cum situaţia nu a fost deloc încurajatoare la Compania de Apă „Oltenia”, noua conducere a fost nevoită sa ia măsuri drastice.
„La Compania de Apă «Oltenia» s-au luat foarte multe măsuri de redresare, pentru că a fost nenorocire când am citit raportul de audit, opt milioane de euro pierderi. Deja au fost disponibilizate 80 de persoane, adică se lucrează, se iau măsurile care trebuie luate”, a mai declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu cu privire la măsurile care s-au luat la Regia de Apă Dolj. Această declaraţie a venit în urma acuzelor consilierului Dan Cherciu, care a cerut să se explice măsurile care au fost luate în privinţa managementului Companiei de Apă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...