Eveniment

Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, prezent la a doua întâlnire în cadrul proiectului EDUcate YOUth – KA2 – Nonformal bridges to formal education, finanţat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Liceul “Constantin Brâncoveanu” din Horezu, a participat, în perioada 3-10 octombrie 2022, în staţiunea Sinaia, la cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului EDUcate YOUth – KA2 – Nonformal bridges to formal education, finanţat de Uniunea Europeană prin Erasmus+. Proiectul este implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă (ATDD) şi are ca parteneri TC – Belenkaimakamligi – Turcia, Beyond Borders – Italia si Liceul “Constantin Brâncoveanu”, Horezu - România.

Participanţii la a doua întâlnire din proiect, 5 cadre didactice de la Liceul “Constantin Brâncoveanu”, 5 cadre didactice din Turcia şi câte 5 membri ai celor două organizaţii de tineret din România (ATDD) şi Italia (Beyond Borders), au fost prezenţi la Sinaia la activităţile derulate în cadrul proiectului Erasmus+ cu tema “Educational Digital Tools”, instrumente educaţionale digitale non-formale prin care aceştia au pus bazele unor noi punţi pentru consolidarea capacităţilor în domeniul tineretului. S-a stimulat gândirea critică independentă şi prin fiecare instrument educaţional digital propus în cadrul proiectului fiecare ţară parteneră a adus un plus important în metodele de dezvoltare a gândirii critice, precum şi noi metode de informare corectă şi de evitare a dezinformării prin diverse activităţi interesante şi provocatoare. Cele trei seri culturale au adus participanţilor în prim plan elemente de cultură, civilizaţie si tradiţii importante pentru o comunicare eficientă pe termen mediu şi lung.

La finalul proiectului, care se va încheia pe data de 23 februarie 2023, metodele şi activităţile propuse din cadrul celei de a doua mobilităţi, Instrumente Educaţionale Digitale, alături de metodele propuse în prima mobilitate, se vor regăsi pe o Platformă digitală de tip e-learning şi vor putea fi utilizate la clasă, în sistem formal, ştiut fiind faptul că noile generaţii de elevi primesc cu bucurie şi entuziasm activităţi non-formale. Atât elevii cât şi cadrele didactice îşi vor dezvolta gândirea critică, noi abilităţi de comunicare, cooperare si integrare, astfel vor putea îmbina într-un mod plăcut şi util sintagma “formal – non-formal mood”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...