Administraţie

Parcare subterană în Craiova

Edilii din Bănie vor să construiască o parcare subterană de aproape 700 de locuri în spatele Teatrului Naţional

Maşinile pe trotuar vor fi de anul viitor doar o amintire pentru pietonii Craiovei. Această problemă cu care se confruntă craiovenii a găsit înţelegere la Primăria Craiova, care a decis să construiască în spatele Teatrului Naţional o parcare inteligentă. Câteva sute de maşini vor putea fi adăpostite în parcarea subterană creionată de edilii craioveni. Lupta pentru înfrumuseţarea Craiovei continuă. Dacă până acum Craiova se putea lăuda cu un centru superb, de la anul oraşul se va putea lăuda şi cu o parcare inteligentă subterană. Cu un cost de 84.401.175,20 de lei, noua parcare are ca obiectiv principal dezamorsarea părţii carosabile din Craiova. Cum parcările sunt insuficiente, această parcare este cât se poate de binevenită. Această parcare o să poată adăposti 586 de autoturisme şi 33 de motociclete.

Prize pentru maşinile electrice

Ştiut fiind faptul că în ultima vreme se pune tot mai mult preţul pe maşinile electrice, Primăria Craiova a decis să echipeze parcarea cu prize electrice, astfel, cei care deţin astfel de autoturisme să nu aibă neplăcuta surpriză să nu mai poată ieşi cu maşina din parcare. Pe lângă aceste prize, alte două borne de alimentare a bateriilor o să se afle la îndemâna conducătorilor auto. Această parcare vine astfel în ajutorul şoferilor care se confruntă cu problema parcării în Craiova şi nu în ultimul rând al pietonilor care se confruntă de asemenea cu această problemă. Nu de puţine ori, pietonii Craiovei se văd nevoiţi să-şi rişte viaţa pe străzile Craiovei. Cum trotuarele sunt ocupate de maşinile care nu au unde să fie parcate, aceştia fac slalom printre maşini.

Licitaţia pentru proiect, organizată în această lună

Printre obiectivele semnalate de Primăria Craiova, se numără încurajarea utilizării autovehiculelor electrice pentru reducerea poluării datorate traficului rutier, prin instalarea de prize electrice pentru 240 locuri de parcare şi dotarea parcării cu 2 echipamente/borne de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor care folosesc sursa de alimentare curentul electric şi promovarea eficienţei energetice prin crearea unui sistem de iluminat sistematizat şi eficient care să modifice gradul de luminozitate în funcţie de intensitatea luminii din exterior, diminuând astfel costurile de energie. Această parcare va fi făcută de Primăria Craiova, în colaborare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova”. „În luna ianuarie o să înceapă licitaţia, iar după aceea, în cel mai scurt timp, se va demara lucrarea de execuţie a parcării subterane”, a declarat Cosmin Vasile, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare „Zona Metropolitană Craiova”. Obiectiv general îl reprezintă modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea accesibilităţii locale şi regionale, a mobilităţii populaţiei metropolitane în vederea creşterii competitivităţii economice şi dezvoltării mediului de afaceri în cadrul Polului de creştere Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...