Actualitate

Îmbulzeală la Primărie pentru vânzarea de mărţişoare

200 de locuri de comerţ ambulant, puse la bătaie în Râmnicu Vâlcea

Îmbulzeală şi nervi în prima zi de lucru la Primăria din Râmnicu Vâlcea. Sute de oameni s-au înghesuit să prindă un loc bun unde să vândă mărtişoare pentru prima zi de primăvară. Ca să scape de această problemă care dă bătăi de cap angajaţilor de la municipalitate de câţiva ani, edilii s-au gândit să „uniformizeze” spaţiul de expunere, astfel ca oamenii să nu se mai calce în picioare pentru a prinde locuri cu vad.

Suspiciuni de ilegalităţi

Vânzătorii de mărţişoare au luat cu asalt Primăria pe 3 ianuarie încă de la primele ore ale dimineţii. Scandalul a izbucnit în momentul în care au constatat că bonurile de ordine încep de la numărul 50 şi s-au temut că le-au luat-o alţii înainte, deşi ei au stat toată noaptea să se înscrie pe listă. „Pe 3 ianuarie în fiecare an aşa se întâmplă. Nu se păstrează o regulă şi ne înghesuim şi poate ar trebui să nu se mai dea numere de înregistrare de la numărul 50”, spune revoltată o doamnă. Lângă, un domn mai vorbăreţ ne lămureşte de ce sunt suspicioşi: „Nu prea e normal ce se întâmplă. Sunt deja, aşa se aude, 50 de locuri ocupate. Noi am făcut liste de azi noapte şi nu ştim cum au apărut alea în plus. Sunt aici de la 7 de azi de dimineaţă, iar ieri am fost de trei ori când s-a făcut lista. „Aseară erau înscrişi vreo 200 şi ceva. Lista a făcut-o o doamnă dintre noi, cu acordul nostru. Ea a fost corectă, dar nu ştim ce s-a întâmplat acum de dimineaţă. Nu am rămas în niciun an fără loc, dar sunt unii care vor să intre înaintea celor care stau în ordine şi, în plus, nu toate locurile sunt la fel”, adăugă un alt comersant. Alţii s-au plâns de discriminare. „Toată lumea e pentru locuri. Se bat să prindă locurile din faţă. Cel de la ţară nu o să prindă niciodată loc în faţă, chiar dacă e primul. Aşa a fost mereu. Degeaba mă bat că tot ultimul o să iau”, spune un alt vânzător.

Angajaţii de la Registratură au greşit… numerotarea în catastif

Primarul Emilian Frâncu spune însă că a fost vorba de o mare neînţelegere şi dă vina pentru îmbulzeală pe angajaţii propriei instituţii. „De dimineaţă, angajaţii de la registratură, fără să ştie că eu discutasem deja de aseară cu cei care vor să obţină un spaţiu pentru expunerea mărţişoarelor şi le-am promis că va fi respectată lista pe care au întocmit-o, au dat numere obişnuite, adică în loc de numărul 1, 2, 3 într-un registru separat, au dat numerele obişnuite de la registratură, ceea ce a generat suspiciunea. Bonurile de ordine au fost refăcute acum şi cei care au fost pe liste de la început s-au regăsit acolo. Noi vrem să punem capăt acelei acţiunii dezordonate ca fiecare să-şi pună tarabă proprie şi vom uniformiza spaţiile de expunere, să fie decente”, a precizat primarul. Anul acesta, municipalitatea din Râmnicu Vâlcea a pus la dispoziţia comercianţilor de mărţişoare peste 300 de locuri. Aproape 200 de persoane au depus cereri pentru obţinerea unui spaţiu unde să vândă mărţişoare. La sfârşitul acestei săptămâni, cei care au fost validaţi urmează să fie chemaţi să îşi aleagă locurile unde să îşi expună marfa spre vânzare pentru 1 martie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...