Sport

Debutanta CS Vâlcea 1924 porneşte cu şansa a treia la câştigarea competiţiei în Liga I la baschet masculin

Federaţia Română de Baschet a confirmat înscrierea CS Vâlcea 1924 în sezonul competiţional 2022-2023 al Ligii I de baschet masculin - seniori şi închide, astfel, gurile puţinilor cârcotaşi care nu priveau cu încredere demersul rapid al clubului finanţat de Consiliul Judeţean Vâlcea. Trupa antrenată de Hristu Şapera porneşte, potrivit specialiştilor în domeniu, cu şansa a treia, poate chiar a doua, la câştigarea competiţiei şi promovarea în elita naţională.

Federaţia a confirmat că termenul limită pentru transferuri rămâne tot 15 octombrie şi în debutul sezonului 2022 – 2023. Din a doua divizie valorică (după Liga Naţională) vor face parte 14 cluburi: CS Politehnica Iaşi, CSU Craiova (a nu se confunda cu SCMU), ACS Ralph Braşov, CSU Ploieşti, CSM Corona Braşov, ACS Stomart Iaşi, CS Agronomia Bucureşti, CSS VSK Gheroghieni, CS Vâlcea 1924, ABC Laguna 2, CSM CSU Oradea 2, BCU Sibiu 2, CNAV Eagles Bucureşti şi CS Universitatea Cluj-Napoca (echipa Politehnicii din localitate).

Competiţie mai puternică decât în sezonul precedent

Potrivit specialiştilor şi împătimiţilor fani ai acestui sport, elevii lui Hristu Şapera şi Angel Santana pornesc cu şansa a treia, poate chiar a doua, pentru promovarea în LNB la finalul competiţiei, una pe care o văd mult mai echilibrată decât în sezonul precedent. Argumentele se bazează pe faptul că, la Braşov, Corona a alcătuit un nucleu foarte puternic şi la baschet masculin seniori, cu Alexandru Dedu, fostul şef al Federaţiei Române de Handbal, preşedinte şi Horia Păun la secţia de baschet, dar şi cu un lot puternic, inclusiv doi jucători americani legitimaţi.

Totodată, se aşteaptă ca un parcurs foarte bun să înregistreze, din nou, şi CS Agronomia Bucureşti, care a transferat puternic inclusiv de la Ştiinţa Bucureşti. De urmărit cu atenţie vor fi şi Universitatea Cluj-Napoca sau Poli Iaşi.

A semnat şi Pascariu

Luni, 3 octombrie, CS Vâlcea 1924 a anunţat parafarea unui nou transfer important, Alexandru Pascariu, chiar de la Agronomia. “Power Forward-ul de 20 de ani este una din cele 5 achiziţii de marcă ale “Lupilor Negri”. Calităţile care l-au făcut remarcat sunt abilitatea de a recupera şi versatilitatea de a juca atât sub panou, cât şi pe perimetru. Ţinta pesonală pentru sezonul 2022-2023: situarea în topul marcatorilor din afara semicercului de 3 puncte şi, evident, promovarea în Liga Naţională de Baschet Masculin”, anunţă clubul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...