Administraţie

Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea menţin impozitele intacte

Administraţiile din cele două reşedinţe de judeţ au refuzat creşterea tarifului de impozitare pentru populaţie

Taxele şi impozitele locale din cele două municipii reşedinţă de judeţ nu vor creşte în acest an, după cum anunţă aleşii locali. În Severin, Primarul Constantin Gherghe, împreună cu Executivul Primăriei, dar şi consilierii locali, au stabilit împreună ca taxele locale să nu fie majorate în anul 2013. În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, consilierii municipali au votat în unanimitate ca toate taxele să rămână la nivelul celor din 2012. Astfel, se poate spune că toţi consilierii municipali, indiferent de coloratura politică, le-au făcut un cadou de sărbători severinenilor prin nemărirea taxe-lor locale „în marja” de 16 % permisă de lege pentru anul 2013. Printr-un proiect de hotărâre dezbătut în cadrul şedinţei de CL, valoarea taxelor locale nu se va modifica, iar cetăţenii vor plăti aceleaşi sume ca şi în anul 2012. „Am decis ca taxele şi impozitele locale să rămână la fel şi în anul 2013, să nu crească nici măcar cu un procent. Oamenii o duc aşa cum o duc, dacă le mai măreşti şi taxele şi impozitele e şi mai dificil. Aşa că la Severin nu va creşte nicio taxă sau impozit pentru contribuabili” a declarat primarul Severinului, Constantin Gherghe.
Mircea Sevastian Grosu, reprezentantul grupului PDL în CL Severin, a declarat că, încă de la anunţul făcut de primul ministru, Victor Ponta, grupul de consilieri democrat-liberali au solicitat ca aceste sume să rămână neschimbate. „Noi, consilierii PDL, avem un motiv de satisfacţie. Datorită presiunilor pe care le-am făcut, dar şi cu ajutorul presei, am reuşit ca, la nivel local, taxele să rămână în acelaşi cuantum ca în anul 2012”, a precizat Mircea Sevastian Grosu.

Râmnicenii, chemaţi la dezbatere on-line

Proiectul impozitelor şi taxelor locale din Râmnicu Vâlcea pe anul în curs a fost afişat pentru dezbatere publică pe pagina de internet a Primăriei. Deşi administraţia locală municipală avea posibilitatea de a majora taxele şi impozitele locale cu până la 20%, propunerea Executivului Primăriei este de menţinere a nivelului impus prin hotărârea de Guvern. „Propunerea mea către Consiliul Local este să nu majorăm taxele şi impozitele locale, deşi există probleme cu încasarea unor sume mari pentru buget din zona platformei industriale sud şi mai sunt şi penalizările primite datorită proastei administraţii a PDL legată de proiectele cu finanţare europeană. Corecţiile sunt de peste 70 de miliarde de lei ce grevează bugetul şi care ne-ar fi determinat să majorăm aceste impozite şi taxe. Cunoaştem însă situaţia foarte dificilă prin care trec cetăţenii Râmnicului şi am considerat că nu este momentul să mărim taxele şi impozitele locale, de aceea eu nu voi propune anul acesta majorarea taxelor şi impozitele la terenuri, clădiri şi maşini”, a precizat Emilian Frâncu, edilul şef al municipiului. În Râmnicu Vâlcea, impozitele nu au mai fost majorate de trei ani, însă ele erau şi aşa la un nivel foarte ridicat faţă de celelalte oraşe de aceeaşi categorie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...