Eveniment

Două filiale ICR se vor înfiinţa în Oltenia

Regiunea istorică va beneficia de două reprezentanţe ale Institutului Cultural Român deschise la Craiova şi Târgu Jiu

Oltenia îşi regăseşte locul pe harta culturală internaţională, două sucursale ale Institutului Cultural Român urmând să fie inaugurate în lunile următoare în Craiova şi Târgu Jiu. La începutul acestui an, Institutul Cultural Român a dat publicităţii modul de organizare şi scopul celor şapte filiale care vor fi înfiinţate în perioada ianuarie - februarie în provinciile istorice ale României. Potrivit documentului, fiecărei filiale îi vor fi alocate câte două posturi în structura deja aprobată a Institutului Cultural Român, urmând ca fiecare dintre filiale să îşi angajeze personal în funcţie de resursele extrabugetare pe care le va obţine. Resursele extrabugetare obţinute de o filială rămân la dispoziţia acesteia.
Filiala din Gorj, inaugurată înaintea Craiovei
Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013, aceasta urmând a fi condusă de directorul Ion Deaconescu şi de directorul adjunct Marilena Pârvulescu. În Craiova, filiala ICR va primi „botezul” abia în februarie, conducerea acesteia fiind asigurată de Gabriel Coşoveanu-director şi Marcel Voinea- director adjunct. Scopul înfiinţării celor şapte filiale din provinciile istorice ale României constă în: asigurarea cunoaşterii în centrele culturale respective a programelor şi oportunităţilor asigurate de Institutului Cultural Român; elaborare de propuneri de programe care servesc misiunea stabilită de lege pentru Institutului Cultural Român; preluarea răspunderii implementării unor programe ale Institutului Cultural Român, conform deciziilor pe care le iau împreună cu Comitetul Director; sprijinirea, cu mijloacele specifice ale Institutului Cultural Român, a culturii ce se dezvoltă în provinciile istorice ale ţării; cooperarea cu institutele culturale române amplasate în străinătate în vederea promovării de valori competitive; cooperarea cu teatre, opere, edituri, universităţi, institute de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, companii în vederea sprijinirii afirmării lor internaţionale; asigurarea obţinerii de resurse financiare în vederea susţinerii programelor culturale de la diferite niveluri ale Institutului Cultural Român şi dezvoltarea cooperărilor internaţionale în beneficiul mutual.
Marga vroia o implicare mai mare a autorităţilor locale
Iniţial, preşedintele ICR, Andrei Marga, spera ca autorităţile locale din cele şapte centre ce urmează a fi inaugurate în această iarnă să ofere un sprijin mai mare reprezentanţelor ICR din fiecare regiune. Astfel, în proiectul iniţial, fiecare dintre filiale urma să fie condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de Institutul Cultural Român, iar directoratul trebuia asistat de 3-5 referenţi. De asemenea, finanţarea noilor filiale urma a se face din contribuţii ale Institutului Cultural Român şi din contribuţii prevăzute într-un acord de cooperare scris între ICR, conducerea acelei unităţi, pe de o parte, şi primari, preşedinţi de consilii judeţene, liderii altor instituţii, pe de altă parte.

Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013, aceasta urmând a fi condusă de directorul Ion Deaconescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...