Sport

Jerry Gane va desena tactica pentru retur

Echipa severineană se reuneşte miercuri, la ora 19, sub comanda lui Jerry Gane, iar joi este programat primul antrenament din 2013

Noua conducere de la CS Turnu Severin, formată din grecii Stathis Smyris şi Nikos Koropoulis, nu s-a înţeles cu conaţionalul lor Alexio Alexandris, iar fostul antrenor de la Olympiakos II Pireu nu va mai veni în Oltenia. Nici italianul Nicolo Napoli nu e agreat de greci, care l-au preferat pe secundul din tur.

Motivul invocat de staff-ul administrativ în privinţa despărţirii premature de Alexandris, care venise în Turnu Severin înainte de Crăciun şi îşi dăduse acceptul să preia nou-promovata din Oltenia, e legat de unele divergenţe apărute ulterior în politica de transferuri. „Intenţiile noastre sunt să creăm o echipă românească, nu o colonie de jucători străini. I-am explicat domnului Alexandris filozofia şi regulile clubului nostru, iar din moment ce nu a fost capabil să le înţeleagă şi să le adopte sută la sută, înseamnă că nu se potrivea proiectului nostru. În acelaşi timp, în perioada sărbătorilor de Crăciun, am lucrat zi de zi în cel mai bun mod cu putinţă cu domnul Jerry Gane, cu care am realizat că împărtăşim aceleaşi idei. Gane va fi noul antrenor principal şi îi aşteptăm pe jucătorii care activează la club să se întoarcă din vacanţă, pentru a le prezenta proiectul şi intenţiile noastre”, a spus team-managerul Stathis Smyris. Astfel, colaborarea cu Olympiakos Pireu, care urma să se soldeze şi cu un amical, în februarie, în cantonamentul pe care CS Turnu Severin intenţiona să-l efectueze în Grecia, are şanse mici să se mai materializeze.

Vor să renegocieze contractele jucătorilor

Miercuri seara, la prima întrunire din acest an, grecii vor propune jucătorilor care au mai rămas în lot renegocierea contractelor. Staff-ul administrativ nu vrea să dea salarii mai mari de 1500 de euro/lunar, astfel că majoritatea jucătorilor din tur vor pleca, urmând să fie declaraţi liberi de contract, din cauza restanţelor. De altfel, Cosmin Vancea, Andrei Marinescu, Mihai Şteţca şi Alin Buleică au primit deja confirmarea din partea LPF şi s-au despărţit de nou-promovata din Oltenia. Alex Zaharia semnase cu Oţelul Galaţi înainte să vină grecii, iar CS Turnu Severin a încasat din transferul său 50.000 de euro. Africanilor Paul Abba şi Barry Kader li s-au reziliat contractele de comun acord, iar restul componenţilor au deja acorduri verbale cu alte cluburi şi aşteaptă zilele acestea, la prima şedinţă din 2013 a Comisiei LPF, să fie declaraţi liberi de contract. La capitolul achiziţii au venit doar portarul Leonidas Panagopoulos (Vysaz), fundaşii Moustakis Nikolaos (Vysaz), Alexandros Biris (Juventus Bucureşti) şi Konstantinidis Giorgos (Diagoras Rhodos) şi mijlocaşul Cristian Poiană (FCM Târgu Mureş). „Va mai veni un grec şi ne-am înţeles cu alţi patru jucători români, pe care îi vom anunţa când vor fi semnate şi actele. Avem acorduri şi cu 2-3 fotbalişti străini. Zilele următoare vom anunţa şi primii sponsori. Trebuie să vedem care dintre jucătorii din lotul actual vor continua alături de noi”, a pus directorul de marketing Nikos Koropoulis. Printre posibilii investitori se află şi Jean Valvis, fost acţionar la Rapid.

"Gane va fi noul antrenor principal şi îi aşteptăm pe jucătorii care activează la club să se întoarcă din vacanţă, pentru a le prezenta proiectul şi intenţiile noastre.", Stathis Smyris, team-manager CS Turnu Severin

Italianul Napoli nu e pe placul grecilor

Deşi nu mai e dorit la malul Dunării, Nicolo Napoli anunţă că se va prezenta la reunirea lotului penultimei clasate din Liga 1! „Pe mine nu m-a anunţat nimeni că nu voi mai fi antrenor la Severin. Am citit că noul principal va fi un grec, acum că e Gane. Până pe 15 ianuarie, eu sunt principalul. Eu stabilisem ca reunirea să fie pe 14, dar văd că grecii care au venit la club au decis să fie pe 9. Nu-i nicio problemă, mă prezint pe 9 ianuarie la reunirea lotului. Acum sunt în România, la Ploieşti, unde am făcut şi Revelionul!”, a spus italianul, contrat imediat de greci. „Îi reamintim domnului Napoli că deja l-am informat că acordul său cu clubul nostru se va încheia la 15.01.2013. Îl rugăm să nu mai discute cu presa şi să respecte regulamentul intern al clubului. L-am invitat să vină la Severin pentru a discuta detaliile cu privire la rezilierea contractului. Dacă nu poate înţelege acest lucru, cu siguranţă mai are nevoie de ceva cursuri pentru a aprofunda limba română. Suntem consideraţi un club mic, dar avem reguli şi toată lumea le va respecta. CS Turnu Severin e un club de fotbal serios, nu o şcoală de limbi străine”, au replicat grecii printr-un comunicat!

Gane crede în salvarea de la retrogradare

Promovat principal din secundul lui Napoli, Gane, al cărui salariu nu este foarte mare, e optimist în privinţa salvării de la retrogradare. „Suntem la şapte puncte de zona salvării, nu este foarte mult. Cu foarte multă seriozitate, cu achiziţiile care se vor face şi cu cei care ne conduc, sper să avem o colaborare foarte bună şi să reuşim să micşorăm distanţa faţă de locul care asigură menţinerea în Liga 1. Ne reunim pe 9 ianuarie, pentru a avea timp să ne cunoaştem unii cu alţii, să pregătim acest retur care va fi foarte greu”, a declarat Gane. Acesta va conduce joi primul antrenament, iar elevii săi vor efectua vizita medicală pe 18 ianuarie, la Craiova. Ionel Tersinio „Jerry” Gane a mai fost antrenor-principal la Severin şi în returul sezonului 2010-2011, din Liga a 2-a, dar a fost dat afară la finele campionatului respectiv şi schimbat cu Cosmin Bodea. A revenit la Dunăre peste un an, în Liga 1, ca secund al lui Marian Bondrea (etapele I-VI), dar a rămas în staff-ul tehnic şi în mandatul lui Nicolo Napoli (etapele VII-XIX).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...