Economic

Prioteasa invită bulgarii să folosească Aeroportul Craiova

Preşedintele CJ Dolj speră ca vecinii de peste Dunăre să apeleze la serviciile „porţii europene” din Oltenia

Recenta investiţie realizată pentru modernizarea Aeroportului Craiova a constituit un bun prilej pentru preşedintele Consiliului Judeţean Dolj de a purta o serie de discuţii cu vecinii de la sud de Dunăre pentru transformarea „porţii aeriene” din Craiova într-un obiectiv de interes comun. Astfel, o delegaţie de avocaţi ai Baroului Vidin, sosită la Craiova în urma invitaţiei pe care a făcut-o Baroul Dolj, cu care a semnat un protocol de colaborare instituţională, a fost primită de preşedintele Ion Prioteasa. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că legăturile dintre România şi Bulgaria s-au întărit foarte mult în ultimii ani, podul de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin, ajutând şi mai mult la consolidarea acestor relaţii.

Investiţii pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale

Ion Prioteasa a afirmat că recentele investiţii realizate în sudul Doljului au ca scop creşterea schimburilor comerciale între regiunile despărţite doar de apa Dunării, preşedintele CJ considerând că este de aşteptat ca traficul de marfă între Craiova şi Vidin să cunoască o dezvoltare importantă în următoarea perioadă. „În aceşti ultimi ani, noi a trebuit să ne redescoperim unii pe alţii. Am constatat că, odată cu întărirea relaţiilor de prietenie dintre cele două popoare şi de când am început să avem schimburi şi să ne cunoaştem mai bine unii pe alţii, avem foarte multe lucruri în comun. Vă spun acest lucru şi din perspectiva unui judeţ mare care, probabil, a absorbit cel mai bine fondurile europene din România. La sfârşitul anului 2012 am inaugurat un drum în judeţul Dolj pe care l-am realizat pe un proiect european de colaborare transfrontalieră cu municipiul Mizia, din Bulgaria. De asemenea, cred că este foarte importantă realizarea Podului de peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin, care va reuşi să ne lege şi mai mult. Cu siguranţă veţi vedea români în pieţele din Vidin, aşa cum sunt convins că vom vedea bulgari valorificându-şi produsele în pieţele din Craiova. Am reuşit să facem la Craiova cel mai mare Aeroport din sudul ţării. Aici se va face şi o bază de elicoptere pentru întreaga euroregiune, care va ajunge şi la dumneavoastră”, a declarat Ion Prioteasa.

Bulgarii din Vidin, mai aproape de Craiova

La rândul său, decanul Baroului de Avocaţi Vidin, avocat Kiril Gruev, a afirmat: „Mă bucur că am reuşit să avem această întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Sper ca vizita noastră la Craiova să fie dublată şi să aducă mai aproape autorităţile locale din cele două ţări. Ca un fapt inedit vreau să vă spun că municipiul Craiova este mai aproape de Vidin, decât este Vidinul de Vratsa. Aşa că vreau să vă spun că vom acorda tot sprijinul nostru pentru a clădi şi întări fundaţia relaţiilor de prietenie dintre noi”. Afirmaţia reprezentantului părţii bulgare a fost completată de omologul său din Dolj, decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. avocat Ion Turculeanu. „Am încheiat un protocol de colaborare cu Baroul Vidin. Este, dacă vreţi, un protocol de înfrăţire între cele două barouri, prin care sperăm să colaborăm din punct de vedere instituţional, dar şi personal mai ales în perspectiva inaugurării Podului de peste Dunăre, Calafat-Vidin. În această perspectivă, dar şi prin inaugurarea Aeroportului Craiova care va avea o largă deschidere începând cu luna mai a anului viitor, ne-am bucura să constatăm că oaspeţii noştri bulgari îl vor şi folosi”, a declarat decanul avocaţilor doljeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...