Sub Lupă

Şoc şi groază la înscăunarea de la Romsilva!!! Noul şef s-a lovit de funcţie, instituţia s-a ciocnit de un ins penal

Inginerul silvic Daniel Nicolăescu a intrat pe traiectorie directă cu scaunul de director general Romsilva, propulsat de forţe liberale. Între înscăunare şi after-party, maşina sa personală Honda Accord, un SUV FORD Kuga al Regiei şi alt SUV BMW au făcut poc în parcarea laterală a instituţiei, în condiţii încă neclare.

“A fost un BMW al unei persoane din afara instituţiei, care a acroşat maşina Regiei Romsilva şi apoi a intrat în automobilul meu. Nu sunt victime”, susţine noul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor, vâlceanul Daniel Nicolăescu.

Traiectoria de coliziune ar putea afecta şi imaginea regiei în viitor, în condiţiile în care Daniel Nicolăescu este învinuit într-un dosar penal de jecmănirea bugetului Ocolului Silvic Sălişte, Malaia.

Jucării, lenjerie intimă, poşete de mii de euro

“Vorbiţi serios, l-au pus şef la Romsilva? Vă daţi seama ce dezastru o să lase acolo?”, spune cu fiori în voce unul dintre membrii obştei de moşneni Sălişte, din Malaia, Vâlcea.

Vreme de câţiva ani, Daniel Nicolăescu a condus Ocolul Silvic Sălişte. Vreme de un an, obştea s-a chinuit să îl destituie. Vreme de 200.000 lei, familia Nicolăescu a trăit în puf, soţia şi copilul nerefuzându-şi niciun moft pe banii ocolului silvic: jocuri Playstation, abonamente pe canale de streaming, telefoane iPhone de ultimă generaţie, poşete de peste 3.000 euro, lenjerie intimă etc. A fost greu, dar a meritat, mai ales că „daddy” Nicolăescu deconta orice, inclusiv schimburile sale de experienţă la partide de vânătoare din Baia Mare, Suceava, Neamţ, dar şi lucrări fictive de amenajamente silvice în pădurile moşnenilor.

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, întrunit miercuri, 31 august, l-a numit pe Daniel Nicolăescu în funcţia de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 1 septembrie 2022, anunţă un comunicat.

“Devenise stăpân peste ocol, nu angajat!”

Traian Comşa, membru în obştea Sălişte, povesteşte întreaga tevatură. “Cheltuielile nejustificate au ieşit în urma unui control al Comisiei de Cenzori. Asta a fost pe la începutul lui 2021. Apoi, un an ne-am chinuit să-l dăm afară. Devenise stăpân peste ocol, nu angajat! Dacă la noi a dat o gaură de 2 miliarde de lei vechi, vă daţi seama ce o să fie la Romsilva? I-am făcut plângere penală şi ne-am constituit şi ca parte civilă. Dosarul este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi”, precizează acesta.

După ce este zgornit cu tam-tam din locul călduţ pe care îl deţinea la Ocolul Silvic Sălişte, inginerul Nicolăescu se lasă dus de curenţi până la poarta Primăriei Călimăneşti, de unde face recentul salt miraculos în scaunul de director general Romsilva.

Talent şlefuit

În afara de voce, pas de dans politic şi talent în cheltuieli nejustificate, Daniel Nicolăescu are recomandări multiple pentru a ocupa funcţia de şef al regiei pădurilor. Puterea sa de muncă este exemplară, dacă este să ne orientăm după veniturile obţinute în anul 2019: un salariu de la SC Covamar SRL Măldăreşti, salariul de 111.070 lei de la Ocolul Silvic Sălişte, o indemnizaţie de aproape 20.000 lei de la Regia Naţională a Pădurilor şi un salariu de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea” de 18.000 lei. Este şi îndeajuns de persuasiv pentru a fi obţinut în 2016 un împrumut pe termen nelimitat de 100.000 de la Dumitru Octavian Păunescu, un alt personaj controversat de pe Valea Lotrului. (Moneda nu este specificată- n.r.)


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...