Special

Eveniment inedit la Ocnele Mari: acces gratuit timp de două zile la patinoarul amenajat în incinta Salinei, în toiul verii!

La scurt timp după Festivalul “Vasile Militaru”, micuţa staţiune vecină cu Râmnicu Vâlcea a organizat “Festivalul Buridava”, un eveniment apreciat şi un concept care promite

Ocnele Mari îşi recapătă încet-încet aura de staţiune cochetă şi căutată, iar la asta contribuie toţi factorii implicaţi în viaţa administrativă şi economică, dar şi susţinătorii milenarei localităţi. În weekend, a avut loc Festivalul Buridava, la un nivel cultural ridicat faţă de majoritatea ediţiilor anterioare ale zilelor localităţii, cu idei noi simple, dar atractive, care dezvoltă un concept clar identitar, îndrăgit atât de localnici, cât şi de vizitatori. Şi au fost câteva mii bune, deşi bugetul alocat a fost micuţ în comparaţie cu alte evenimente similare din judeţ şi aiurea, prin ţară. Săptămâna aceasta, a venit şi Salina Ocnele Mari cu inaugurarea unui obiectiv deopotrivă inedit, spectaculos, dar şi foarte oportun: patinoar în plină arşiţă. Semn că diversificarea ofertei de petrecere plăcută şi inedită a timpului liber, complementară facilităţilor de sănătate (două ştranduri cu apă sărată şi nămol sapropelic, Salina, multe piscine cu apă dulce), în Ocnele Mari, este încă departe de a fi epuizată.


“Istoria a prins viaţă la Ocnele Mari prin Festivalul Buridava. Au fost trei zile minunate, în care locuitorii şi turiştii din Ocnele Mari s-au putut bucura de o adevărată lecţie de istorie, transpusă în realitate de către asociaţia HISTORIA Renascita. Concerte de muzica modernă şi populară (taraful lui Ionel Tudorache la înălţime, ca de obicei – n.r.) precum şi o impresionantă expoziţie de pictură au completat şi încântat publicul. Festivalul Buridava din acest an a fost o provocare prin care am demonstrat încă o dată că staţiunea noastră este o destinaţie de vacanta care oferă turiştilor un izvor de sanatate si bună dispoziţie”, a explicat primarul localităţii, Remus Gabriel Sasu. De viner, 5, şi până duminică, 7 august Festivalul Buridava a cuprins o suită de spectacole cu specific istoric, de la etalare a costumelor antice şi a ţinutelor militare din epocă şi până la lupte ale gladiatorilor, ori ale armatelor din antichitate. O serie de ateliere antice au prezentat meşteşugurile vremii, de la gătit şi până la olărit şi bătut monede, ori mânuirea arcului cu săgeţi şi a armelor antice pe câmpul de luptă, activitate la care a fost invitat şi publicul să-şi încerce îndemânarea, copiii (de toate vârstele) fiind cei mai încântaţi.


Miercuri, 10 august, SNS Salrom, prin Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea, a inaugurat în Salina Ocnele Mari un patinoar cu o suprafaţă de 300 de mp. Ciclul de patinat va fi în runde taxabile de 20 de minute, au anunţat organizatorii, existând, în curând, şi posibilitatea închirierii permanente de echipament în funcţie de reuşita testului. În plus, joi 11 şi vineri, 12 august, accesul pe patinoar va fi gratuit, pentru o bună promovare a facilităţii în rândul amatorilor de răcoare în mijloc de vară toridă, dar şi de mişcare într-un mediu benefic pentru fortificare şi/sau recuperare aerobă, foarte important în general, dar mai ales în această perioadă cu multiple provocări pentru sănătatea publică provocate de pandemia Covid.
Nivelul ideilor puse în practică într-un concept identitar, solid şi pentru promovarea eficientă, inovarea permanentă, chiar dacă aperent cu paşi mici, testaţi riguros, de către întreprinzători şi administraţie locală, dar şi colaborarea dintre cele două domenii, arată că putem fi încrezători că modelul de bună practică de la Brezoi a fost studiat temeinic şi înţeles de încă o staţiune vâlceană.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...