Ultima Oră

Rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat

Seceta şi o defecţiune la aducţiunea de apă Isvarna-Craiova a făcut ca cel mai mare municipiu al Olteniei să nu mai aibă rezerve de apă. ”Din cauza avariei de pe aducţiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creşterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat”, anunţă Compania de Apă Oltenia.

”În aceste condiţii, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu.

Vor fi afectate cartierele Şimnicu de Jos, Centura de Nord, Craioviţa, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuş, Lăpuş-Argeş, Valea Roşie, Sărari şi Bariera Vâlcii.

Compania de Apă Oltenia S.A., prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sistemului. Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

În condiţiile acestor avarii de pe aducţiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiţie vitală şi urgentă, de maximă importanţă. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducţiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă şi construirea altor 96,4 de kilometri, precum şi amenajarea incintei de captare Izvarna şi o staţie nouă de hipoclorit.”, precizează Compania de Apă Oltenia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...