Sport

Fotbal, Liga a II-a, Damila

Antrenorul Damilei se alege între Niculescu şi Stângă

Senatorul Dan Nitu a discutat cu doi foşti jucători ai Craiovei, Niculescu si Stângă, aceştia primind oferta pentru postul de antrenor al alb-verzilor

După demisia din motive familiale a antrenorului Erik Lincar, patronul Damilei, Dan Niţu a început de azi negocierile concrete pentru aducerea unui nou tehnician.

Erik Lincar a antrenat Damila timp de un an, perioadă în care a lăsat o amprentă mai mult decât pozitivă. Cu Lincar pe bancă, Damila a promovat în eşalonul secund fără a cunoaşte eşecul în returul Ligii a III-a. La prima participare în Liga a II-a, Damila a avut un start de sezon perfect, fiind neînvinsă în primele şapte etape, fiind apoi mult timp în lupta pentru promovare. Finalul mai slab de tur, cu doar un punct obţinut în ultimele trei etape a adus Damila pe locul 4 la finalul turului şi la o diferenţă considerabilă de primele două locuri, care asigură promovarea. Surprinzător, înaintea Crăciunului, Lincar şi-a anunţat demisia din motive familiale.
După câteva discuţii preliminare, în care şi-a creionat o listă cu tehnicienii liberi având profilul dorit, patronul Dan Niţu a redus lista candidaţilor la doi foşti internaţionali. De joi, au început discuţiile cu cei doi candidaţi la postul de tehnician, doi olteni, foşti jucători ai Universităţii, craioveanul Ovidiu Stângă şi slătineanul Claudiu Niculescu. Senatorul Niţu a discutat pe tot parcursul zilei, pe rând, cu Stângă şi Niculescu, cărora le-a explicat proiectul Damilei, unul care îşi propune miza pe tineri şi în viitorul apropiat, promovarea în Liga I. La prima vedere, ambii tehnicieni par însă mult sub valoarea lui Lincar.
”Ne-am întâlnit, pe rând, cu Stângă şi Niculescu, dar încă nu s-a luat o decizie. În zilele viitoare vom stabili, însă este clar că unul dintre cei doi va fi antrenorul nostru” a spus directorul sportiv Bogdan Medrea.
Niculescu(36 ani) a avut o carieră impresionantă ca jucător la Craiova şi Dinamo dar şi în străinătate şi a antrenat până acum pe U Cluj şi FC Bihor, cu care nu a avut rezultate notabile. A fost zilele trecute principalul candidat pentru postul de principal la Dinamo, dar a fost ofertat doar ca secund al lui Ţălnar, post pe care l-a refuzat azi. E căsătorit cu vedeta TV Diana Munteanu şi are doi copii din prima căsătorie cu Lidia, Alexandru şi Rebecca.
Stângă (40 ani) a jucat pentru Universitatea şi PSV Eindhoven. A pregătit până acum pe Craiova, cu care a promovat în 2007 iar în ultimii doi ani a fost selecţionarul naţionalei de juniori sub 18 ani. Este căsătorit şi are doi băieţi.
De vineri, senatorul Dan Niţu pleacă în vacanţă cu familia în Austria, urmând să revină acasă după Revelion. Şeful Damilei va continua însă discuţiile prin telefon şi în zilele viitoare va decide care dintre cei doi tineri tehnicieni îi va conduce în retur pe alb-verzi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...