Politică

Vot favorabil pentru încă una dintre iniţiativele mele legislative.

O iniţiativă legislativă introdusă de mine cu mai mult timp în urmă îşi urmează calea spre votul final. După ce a fost adoptată de Senat, ea a fost votată recent de Comisia pentru industrii şi servicii. Pentru a deveni lege, mai are de trecut de votul Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi apoi de votul final, în plenul Camerei Deputaţilor din Parlamentul României. Am mai descris şi cu altă ocazie acest drum lung, dar necesar, de la iniţiativă legislativă la normă definitivă.

Durata acestui drum este impusă de procedurile de dezbatere repetată în cadrul comisiilor de specialitate, urmată întotdeauna de un vot de respingere sau de unul de susţinere, cum a fost cazul aici. Dezbaterea în sine nu face decât să dezvăluie eventuale lacune ale iniţiativei sau să-i sublinieze şi mai tare importanţa socială. Cu fiecare pas făcut pe acest traseu al dezbaterii, iniţiativa legislativă nu face decât să se dezvăluie publicului şi să-şi arate nivelul de oportunitate.
În cazul acesta este vorba despre o mai bună reglementare a funcţionării companiilor care se ocupă cu gestionarea vehiculelor şi cu scoaterea lor din uz. Poziţionate la marginea localităţilor, aceste ateliere se pot vedea de la un capăt la altul al ţării, arătând publicului o imagine deloc conformă cu regulile de mediu, în primul rând. Am introdus în iniţiativa mea legislativă câteva condiţionări care să sporească intimitatea activităţii de dezmembrare a autovehiculelor şi eliminarea oricărei surse de poluare a mediului înconjurător, inclusiv la nivel vizual şi auditiv.

Mulţumesc colegilor mei deputaţi, din Comisia pentru industrii şi servicii, pentru susţinere şi pentru votul dat.
Reamintesc şi cu această ocazie că subiectul iniţiativei a apărut într-o discuţie cu ziariştii vâlceni şi o fac pentru a le mulţumi pentru sugestie şi pentru a încuraja pe toată lumea să ofere idei pentru îmbunătăţirea legislaţiei româneşti, în folosul nostru, al tuturor.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...