Sport

Începe era elenă, la Dunăre

Din 2013, CS Severin va fi antrenată de Alexios Alexandris, iar lotul va suferi modificări

Înglodată în datorii, CS Turnu Severin speră să fie salvată de la faliment de greci. Clubul va fi manageriat de Stathis Smirys şi Nikos Koropoulis, care au garantat că vor găsi diverse companii multinaţionale care să investească la malul Dunării.

Grecii vor ca în acest sezon CS Turnu Severin să evite retrogradarea, iar în anii următori îşi propun să transfere jucători la Olympiakos Pireu, club cu care s-a semnat deja un contract de colaborare. De altfel, echipa severineană va efectua cantonamentul pe tărâm elen şi va disputa în luna februarie un amical cu campioana Greciei. Noul director de marketing al clubului oltean, Nikos Koropoulis, un grec stabilit în Turnu Severin de aproape un deceniu, a dezvăluit proiectul pe care vrea să-l implementeze la penultima clasată din Liga 1. „Muncim de trei săptămâni la echipă şi ştim totul despre situaţia de la club. Lumea se întreabă cine suntem şi de ce am venit aici. Avem experienţă de peste 20 de ani în marketing şi publicitate, în special marketing sportiv. Firma mea chiar se ocupă de o echipă de baschet din prima ligă a Greciei, iar din acest moment vom manageria şi CS Turnu Severin. Trebuie să schimbăm organizarea clubului, în cel mai scurt timp posibil. Noi nu suntem investitori. Noi vom administra clubul, vom atrage sponsori pe care îi ştim deja, cu care colaborăm. Avem un plan pe trei ani, iar pentru început trebuie să eliminăm datoriile clubului. În acest sezon ne dorim să rămânem în prima ligă, apoi ca în fiecare an să scoatem 3-4 jucători de valoare, pe care să-i vindem”, a spus Koropoulis.

Galeria nu mai intră gratis în stadion

Grecul mai vrea să readucă publicul la stadion, după ce în ultimele etape în tribunele „Municipalului” severinean au fost, în medie, doar 1000 de spectatori, dintre care doar un sfert plătitori de bilete. „E păcat să ai un oraş de peste 100.000 de locuitori, cu un stadion frumos, de 20.000 de locuri, iar tribunele să fie goale. Vom elabora un plan de marketing, pentru atragerea publicului. Nu se vor mai vinde bilete la colţ de stradă, dintr-o maşină, ci din spaţii special amenajate şi chiar on-line, de pe noul site al clubului. Nimeni nu va mai intra însă gratis. Toată lumea trebuie să-şi plătească biletul, inclusiv galeria. Eu am plătit de fiecare dată la meciurile la care am venit. Am văzut că e plin de bannere în incinta arenei, dar acele firme dau câţiva lei la echipă sau nu pun la dispoziţie niciun mijloc de transport la meciurile din deplasare”, a dezvăluit Koropoulis.

Se reunesc mai devreme

Noul staff administrativ a transferat deja trei jucători greci şi în perioada următoare va renegocia contractele cu fotbaliştii din lotul actual. Fundaşul dreapta Moustakis Nikolaos, Biris Alexandros şi Konstantinidis Giorgos sunt aşteptaţi la reunirea lotului, care nu va mai avea loc pe 14 ianuarie, aşa cum stabilise italianul Nicolo Napoli, ci pe 9 ianuarie, program impus de noul antrenor Alexios Alexandris, fost la Olympiakos II Pireu. Acesta îi va păstra pe secunzii Jerry Gane şi Tibi Lung. Actuala conducere speră să păstreze şi jucătorii din tur, deşi majoritatea şi-au depus memorii şi au fost declaraţi liberi de contract. „Noi sperăm să rămână toţi jucătorii. Zaharia şi Vancea au semnat cu Oţelul Galaţi înainte să venim noi, iar lui Abba şi Kader li s-au reziliat contractele… Vom vorbi cu restul, pentru a renegocia salariile, care sunt prea mari la unii. Din păcate, am rămas cu un singur portar în lot, cu Iordan”, a adăugat grecul, după ce Andrei Marinescu şi Mihai Şteţca au fost declaraţi liberi de contract de comisiile LPF.

"Lumea se întreabă cine suntem şi de ce am venit aici. Avem experienţă de peste 20 de ani în marketing şi publicitate, în special marketing sportiv.", Nikos Koropoulis, manager CS Severin

Salarii mai mici ca în retur la CS Severin

Deşi afirmă că vrea să scape echipa de la retrogradare, team-managerul Stathis Smyris nu are de gând să aducă jucători pe salarii foarte mari. „Vrem să creăm ceva de la început, în cel mai profesionist mod posibil. Nu vom oferi salarii foarte mari. În următoarele trei luni vom achita toate restanţele către jucătorii actuali. Peste 6 luni vrem să avem un club sănătos din punct de vedere economic. Vom acorda atenţie grupelor de copii şi juniori, vom face o academie şi echipa de tineret. E foarte important să avem în continuare o colaborare cu Primăria Severin”, a precizat Smyris.

Cantonament comun cu Olympiakos

Şi restul jucătorilor vor pleca gratis la alte echipe, după ce n-au acceptat noile condiţii. Astfel, vâlceanul Alex Dandea ar putea ajunge la Ceahlăul Piatra Neamţ. Stathis Smyris nu vrea să-l piardă şi pe francezul Joel Thomas, care, înainte să ajungă în Liga 1 din România, la CS Turnu Severin, a jucat în Grecia, la Ionikos Nikaias (L2) şi Appolon Smirnis (L3). „Îl ştiu foarte bine pe Joel Thomas. Eu l-am adus în Grecia, de la Hamilton, din Scoţia. E un jucător mai bun decât a arătat în tur, la Severin! El va rămâne în continuare la echipă. La fel fundaşul francez Durimel”, a spus Smyris. Oficialii eleni au explicat şi de ce CS Turnu Severin nu va merge în Antalya, pentru cantonamentul de iarnă, ca majoritatea echipelor din Liga 1. „Eu ştiu că Antalya e staţiune turistică. Noi, la începutul lunii februarie, vom merge în Grecia, unde va fi cantonată şi Olympiakos Pireu, cu care aveam un contract de colaborare. Vom disputa şi un amical, bineînţeles cu prima echipă a lui Olympiakos”, a dezvăluit directorul de marketing Nikos Koropoulis. Echipa pe care o manageria se află la 7 puncte de zona care asigură salvarea de la retrogradare. Joi, CS Turnu Severin s-a înţeles şi cu portarul Leonidas Panagopoulos, adus din liga secundă elenă, de la Vyzas.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...