Special

Voineasa va avea 8 staţii de încărcare electrică. 6 vor fi amplasate la Transalpina Ski Resort

Voineasa intră în zona green-energy printr-un proiect ambiţios care pune staţiunea montană din judeţul Vâlcea pe harta locaţiilor dedicate utilizatorilor de maşini electrice. Nu mai puţin de 8 staţii de încărcare electrică pentru automobile vor fi montate în următoarele luni în comuna din nordul judeţului Vâlcea.

"Am lucrat la acest proiect prin sumele alocate pe Fondul Naţional de Mediu. Am considerat că este şi cea mai uşoară variantă de atragere de investiţii noi în Voineasa. Vor fi două staţii montate în zona urbană a localităţii şi alte 6 care vor fi amplasate pe în apropiere pârtiei de ski. Sunt destui turişti care, pe sezonul de iarnă, au nevoie de încărcarea acumulatorilor automobilului la staţii destinate. Din punctul nostru de vedere, aceste investiţii erau necesare, mai ales pe zona destinată agrementului. Cred că acestea vor atrage şi mai mulţi turişti în zonă", a explicat primarul Gabriel Năstăsescu.

Numărul mare de puncte de încărcare automobilelor electrice este justificat şi de afluenţa masivă a turiştilor pe sezon de iarnă, spre exemplu Râmnicu Vâlcea având doar 7 astfel de locaţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...