Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: Iniţiativa mea legislativă la Comitetul Olimpic Român

Zilele trecute am avut o întâlnire cu Mihai Covaliu, preşedinte al Comitetului Olimpic Român şi cu George Boroi, secretar general al aceluiaşi for olimpic. Se apropie momentul în care una dintre cele mai apreciate iniţiative pe care le-am depus în Parlamentul României va merge pentru vot în Comisia pentru tineret şi sport, înainte de a ajunge în plen, pentru adoptare. Este vorba despre includerea pe lista celor care pot beneficia de o pensie viageră după încheierea activităţii a tuturor sportivilor medaliaţi cu aur, argint şi bronz la competiţii olimpice, mondiale şi europene şi pe antrenorii lor.

Am avut privilegiul unei discuţii aplicate cu cei doi oameni care văd foarte clar necesitatea acestei recompense naţionale pentru sportivii şi pentru antrenorii care au adus glorie naţiunii române la cel mai înalt nivel competiţional. Am discutat încă o dată şi mai aplicat despre argumentele de susţinere care însoţesc iniţiativa şi i-am invitat pe reprezentanţii Comitetului Olimpic Român să susţinem împreună această iniţiativă în faţa Comisia pentru tineret şi sport, atunci când aceasta va organiza dezbaterile şi votul pentru această iniţiativă. M-a însoţit la întâlnire deputatul Vasile Cîtea, fost sportiv şi preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Una dintre cele mai importante sugestii de completare a iniţiativei mele legislative, făcută de reprezentanţii Comitetului Olimpic Român, este limitarea vârstei la care antrenorii sportivilor pot beneficia de pensia viageră pentru a stimula rămânerea lor în activitate o perioadă rezonabilă de timp pentru a pregăti mai multe generaţii de sportivi de înaltă performanţă. Mulţumesc şi cu acest prilej preşedintelui Mihai Covaliu şi secretarului general George Boroi pentru primire, pentru discuţie şi, anticipat, pentru prezenţa în comisia care va da votul final acestei iniţiative înainte de a ajunge în plenul Parlamentului român.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...