Administraţie

Proiect declarat eligibil la Bujoreni! Tablete şi alte echipamente pentru Şcoala Gimnazială Gura Văii

O nouă veste bună pentru comuna Bujoreni! Proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii TIC în domeniul E-Educaţie, comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea” a fost declarat eligibil. Fondurile obţinute de echipa Primăriei Bujoreni prin Programul Operaţional Competitivitate, My Sims 2014, sunt nerambursabile, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 853,080.60 lei (circa 170.000 de euro).

Astfel, elevii Şcolii Gimnaziale Gura Văii vor primi 291 de tablete cu internet inclus pentru minim 24 de luni. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate 23 de tablete grafice, 34 de laptopuri, 19 table interactive, 4 routere, 325 de sisteme de management pentru minim 12 luni, 19 camere WEB, 4 reţele LAN. De echipamente vor beneficia toţi elevii Şcolii Gimnaziale Gura Văii, precum şi cadrele didactice, urmând ca tehnica să fie folosită în procesul de predare-învăţare.

“Toate aceste proiecte pe care le implementăm în şcolile din Bujoreni au ca principal scop evitarea abandonului şcolar, dar şi asigurarea egalităţii de şanse a elevilor din mediul rural faţă de cei din mediul urban şi a copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale scăzute faţă de cei cu o stare materială bună. Ne dorim copii educaţi în comună pentru că ei sunt viitorul. Sunt convins că micuţii vor fi încântaţi de tablete şi vom vedea, cu siguranţă, o îmbunătăţire a frecvenţei şcolare şi a rezultatelor la învăţătură.Vom continua să implementăm proiecte cu fonduri europene în şcolile din Bujoreni. O repet de fiecare dată şi o voi face şi acum: Educaţia este pe primul loc la Bujoreni! Investim în elevi, investim în viitorul comunei. Pe această cale aş dori să îi anunţ pe cetăţeni că în această perioadă vom depune mai multe proiecte spre finanţare. De asemenea, avem proiecte deja depuse care aşteaptă finanţarea. Vom veni cu multe alte veşti bune în scurt timp! Nu în ultimul rând, aş vrea să mulţumesc echipei de proiecte din cadrul Primăriei pentru toate eforturile depuse, pentru toate orele suplimentare lucrate şi pentru implicarea necondiţionată”, a precizat Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...